اغلب زنان و افراد جوانتر دارای دندانهای حساس هستد اما به طورکلی افراد زیادی هنگام خوردن یا نوشیدن غذاهای گرم، سرد، اسیدی، چسبناک و شیرین دچار درد خفیفی در دندانهای خود میشوند.
طی این تحقیق عملکرد دندان 800 بیمار از شمال غربی ایالات متحده مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج آن در گزارشی در مارس 2013 در مجلهی انجمن دندان پزشکی آمریکا منتشر شد بر طبق این تحقیق در حالی که غذاهای بسیار گرم (داغ)و یا بسیار سرد میتوانند موجب درد دندان شوند اما برای افرادی با دندانهای حساس اجتناب از این 8 مادهی غذایی نیز ضروری است و میتواند به کاهش دردهای خفیف آنها کمک کند.
ایجاد درد و حساسیت دندانی
اگر دندانهای حساسی دارید از خوردن این 8 غذا اجتناب کنید:
1. نمک
این یکی از مواد غذایی است که افرادی با دندانهای حساس باید از خوردن آن اجتناب کند.نمک یکی از غذاهای مهم در تشدید حساسیت دندان است. زیرا دارای دو ماده است که میتواند عصبهای دندانی را در معرض تحریک قرار دهد این دو ماده قند و اسید دو برابر مضررتر از سایر شیرین کنندهها است.
2. بستنی
بستنی نه تنها سرد است بلکه به دلیل وجود شکر در آن باعث بالا رفتن حساسیت دندانها میشود. در افرادی که دارای دندانهای حساس هستند عدم وجود لایهی مینای دندان باعث این حساسیتها میشود و بدون این لایه دندان و عصبهای آن هیچ عایقبندی در مقابل دمای مواد غذایی ندارند.
3. آب نباتهای سخت
هنگامی که شما دندانهای حساسی دارید خوردن آبنباتهای میوه نعنایی و انواع دیگری از آنها میتواند باعث افزایش این حساسیت شود. برطبق گزارش انجمن دندان پزشکی آمریکا، این آبنباتها نه تنها پر از شکر هستند و میتوانند درد دندان ایجاد کنند بلکه میتوانند باعث تراشیدن یا شکسته شدن دندانهای شما نیز بشوند.
4. غذا و نوشیدنی داغ
غذاهای داغ در کل میتوانند باعث آسیب به دندانها شوند و در مورد قهوه شیرینی که در نتیجهی اضافه کردن شکر به آن ایجاد شده نیز میتواند باعث افزایش میزان درد شود. میتوانید با اضافه کردن مقداری شیر به قهوه باعث کاهش دما و نیز اسیدیتهی آن میشود بنابراین در این حالت آسیب کمتری متوجه دندانهای شما میشود.
5. آب نباتهای چسبنده
این خوراکیها که شامل انواع تافی، شکلاتهای کاراملی آدامسهای بادکنکی و سایر انواع شکلاتهای چسپناک هستند میتوانند برای افرادی که دارای دندانهای حساساند بسیار مضر باشند. این آب نباتها علاوه بر این که مملو از شکر هستند همچنین به دندانهای شما نیز میچسپند. غذاهای بسیار شیرین و چسپنده میتوانند اعصاب دندان را در دنتین تحریک کنند. این لایه شبیه به مینای دندان است اما نه به همان سختی و دارای حفرههای کوچک میکروسکوپی است.
6. جویدن یخ
شما حتی اگر نوشیدنی خود را سرد میل میکنید، باید در مقابل عادت جویدن یخ مقاومت کنید زیرا یخ برای دندانهای حساس مشکل ایجاد میکند چون هم سرد است و هم سخت. اگر شما دندانهای حساس دارید و علائم و درد دندان بیشتر از چند هفته طول کشیده و یا غیرقابل تحمل شده است شما حتما باید به دندان پزشک مراجعه کنید بنابر به توصیهی بنیاد بهداشت دهان و دندان، درد و حساسیت دندانی شاید نشانهایی از یک مسئلهی جدی بهداشتی مانند آبسه یا پوسیدگی دندان باشد.
7. مرکبات و میوههای اسیدی
آناناس،گریپ فروت، لیمو و تمام میوههای اسیدی میتوانند باعث افزایش حساسیت دندانهای شما بشوند. دلیل این اتفاق این است که این مواد مینای دندان را پوشش میدهند و باعث آسیب به آن میشنود. به یاد داشته باشید که خود میوه و نیز آب این میوهها هر دو دارای اثرات مشابهی هستند و میتوانند باعث درد یا حساسیت دندان شوند.
8. گوجهفرنگی
اگرچه گوجهفرنگی یک منبع خوب از ویتامینها به ویژه ویتامین C است اما همچنین دارای سطح بالایی از اسید نیز میباشد بنابراین اگر دندانهای حساسی دارید به طور جدی از خوردن آن اجتناب کنید. توجه داشته باشید که سسهای گوجه فرنگی و نیز گوجه فرنگی خام نیز میتوانند باعث ایجاد حساسیت دندان شوند.
source