بی بدن… دختری که هرگز پیکرش پیدا نشد… آیا معشوقه اش می دانست جنازه کجاست؟

فهرست موضوعات

این روزها فیلم بی بدن سر و صدای زیادی به پا کرده است. فیلم بی بدن فیلمی است که مخاطب را با خود همراه کرده و باعث شده است عده بسیار زیادی خواهان تماشای آن شوند. فیلم بی‌بدن شاید از آن جهت معروف شده است که برداشتی آزاد از ماجرای واقعی آرمان و غزاله بوده که در رسانه‌ها بازتاب زیادی داشت که پیکر غزاله هیچ وقت پیدا نشد و آرمان اعدام شد.


 


الناز شاکردوست در بی بدن


 


فیلم بی بدن، داستان واقعی


گاه در عالم واقعیت اتفاقاتی میفتد که باور آن کمی سخت است اما واقعیت دارد. برخی از اتفاقات چندین سال به طور پیوسته ادامه می‌یابند و در نهایت با پایانی غم انگیز و تلخ یا شاید هم از نظر برخی دیگر شاد به پایان می‌رسند که با نگاهی دیگر به آن می‌توان به صورت یک رشته فیلم یا سریال درآورد. فیلم بی‌بدن نیز چنین بوده که بر اساس داستان واقعی ساخته شده است.


فیلم بی‌بدن به کارگردانی مرتضی علیزاده و نویسندگی کاظم دانشی در سال ۱۴۰۲ ساخته شده است. این فیلم در ژانر جنایی و درام بوده و داستانی مرتبط با یک پرونده جنایی واقعی را به تصویر می‌کشد. فیلم بی‌بدن به موضوعی حساس و جنجالی می‌پردازد که یادآور پرونده جنایی مشهور آرمان و غزاله است، پرونده‌ای که در آن پیکر مقتول هیچگاه پیدا نشد!


 


سروش صحت در بی بدن


 


بازیگران فیلم بی بدن


از بازیگران اصلی فیلم بی بدن می‌توان به الناز شاکردوست در نقش سارا مقدم (مادر مقتول)، نوید پورفرج در نقش محسن شکوهی (بازپرس)، پژمان جمشیدی در نقش مهرداد بهمنش (پدر قاتل)، گلاره عباسی در نقش شهره مادر سروش (مادر قاتل) و سروش صحت در نقش بهروز مقدم (پدر مقتول) اشاره کرد.


مهرداد روحیه نقش سروش را بازی می‌کند که قاتل بوده و مقتول (ارغوان) را به قتل رسانده است. مینا وحید نقش همسر دوم مهرداد، پدر سروش را ایفا می‌کند. علیرضا زمانی‌نسب در نقش وکیل قاتل و پیام احمدی‌نیا در نقش دادستان دیده می‌شوند. این فیلم به موضوعات پیچیده‌ای مانند عدالت، انتقام و تاثیرات اجتماعی جنایت می‌پردازد. هر یک از شخصیت‌های فیلم با چالش‌ها و درگیری‌های شخصی و خانوادگی روبه‌رو هستند و به نوعی در تلاشند تا حقیقت را در یک پرونده جنایی پیچیده کشف کنند.


فیلم بی‌بدن از مرتضی علیزاده که توسط کاظم دانشی نوشته شده، حول محور داستانی جنایی و اجتماعی می‌چرخد که با الهام از پرونده واقعی آرمان و غزاله ساخته شده است. این فیلم در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و نظرات متفاوتی از منتقدان دریافت کرد. برخی از منتقدان بازی بازیگران و فیلمنامه را تحسین کردند در حالیکه برخی دیگر به شخصیت‌پردازی و عمق داستان انتقاد داشتند.


 


پژمان جمشیدی در بی بدن


 


خلاصه داستان فیلم سینمایی بی بدن


فیلم بی بدن، فیلمی است که حتما باید آن را حداقل یک بار دید. در این فیلم ارغوان و سروش در دانشگاه با یکدیگر دوست هستند. ارغوان و دوستانش به اردو رفته و عکسی می‌اندازند که کمی نامناسب است. عکس‌ها را در دانشگاه و شهر پخش می‌شوند. سروش با دیدن عکس‌ها غیرتی شده و با ارغوان درگیر می‌شود. حین درگیری ارغوان کشته می‌شود.


سروش به کمک پدرش جسد ارغوان را در چمدان گذاشته و آن را ناپدید می‌کنند. جستجوها برای یافتن ارغوان آغاز می‌شود و در انتها معلوم می‌شود که در خانه سروش کشته شده است اما هرگز پیکر ارغوان پیدا نشد و سروش در اعترافات جای جنازه را نشان نداد. پدر سروش نیز پسرش را تشویق می‌کند که در این مورد حرفی نزند. در انتها سروش اعدام می‌شود و سندی برای اثبات همدست بودن پدر با پسر وجود ندارد.


           


نوید پورفرج در بی بدن


 


فیلم بی بدن برگرفته از کدام پرونده است؟


در سال 1392 غزاله شکور دختر 19 ساله همانند بسیاری از دخترها دلباخته پسری به اسم آرمان عبدالعالی 20 ساله می‌شود. متاسفانه این عشق و عاشقی مدت زمان زیادی طول نمی‌کشد که درگیری میان آن دو پیش می‌آید و غزاله برای صحبت با آرمان به خانه او رفته و در چند کسری از ثانیه همه چیز اتفاق می‌افتد؛ طوریکه آرمان خطای جبران ناپذیری کرده و به سر غزاله ضربه وارد می‌کند. سپس از ترس بدن بی‌جان یا شاید هم نیمه جان غزاله را کاور کرده و به سطل زباله سر خیابان می‌اندازد.


مردم نیز نادانسته زباله‌های خود را در همان سطل زباله انداخته و ساعاتی بعد سطل به صورت مکانیزه در ماشین حمل زباله توسط شهرداری خالی می‌شود. تمام زباله‌ها به محل تدفین زباله‌ها انتقال یافته و به مرور به دلیل انباشت زباله‌ها و اسیدی بودن محیط جسد از بین می‌رود و هیچ وقت هم پیدا نمی‌شود. محسن چاوشی در بخش انتهایی از آهنگ بی‌بدن خطاب به مادر چه زیبا می‌خواند:


دلم می‌خواست از این لحظه‌های سرد بی‌وزنی


به آغوش تو برگردم، اگرچه بی بدن بودم… بی‌بدن بودم…


 


گلاره عباسی در بی بدن


 


تفاوت فیلم بی بدن با واقعیت


در اصل فیلم بی بدن تماما بر اساس واقعیت داستان آرمان و غزاله نیست بلکه از آن الهام گرفته شده است. برخی از قسمت‌های فیلم نمایی از واقعیت بوده و نویسنده بر اساس دلخواه خود بخش‌هایی را به داستان اضافه کرده است. به عنوان مثال در فیلم مادر ارغوان صاحب مهد کودک است اما در دنیای واقعی چنین نیست.


در بخشی از فیلم نشان می‌دهد که پدر سروش پس از طلاق با زنی دیگر در ارتباط است اما در واقعیت چنین چیزی صحت ندارد. چنین حذف و اضافه‌هایی باعث جذاب و دراماتیک شدن فیلم می‌شود. حتی در فیلم چنین عنوان می‌شود که سروش صحت در نقش پدر قاتل از جای جسد خبر دارد اما پدر آرمان بارها اظهار بی اطلاعی نموده است.


هدف از فیلم بد نشان دادن خانواده‌های شکور و عبدالعالی نبوده است زیرا در واقعیت هر دو خانواده‌هایی بسیار شریف بوده که تقدیر چنین بوده است تا فرزندانشان سرنوشتی تلخ داشته باشند. خانواده آرمان بارها تقاضای بخشش داشته‌اند و خانواده غزاله خواهان پیدا شدن جنازه غزاله بوده‌اند که عملا چنین کاری با گذشت زمان غیر ممکن شد. در نهایت سال 1400 آرمان اعدام شد.


سایت زیبامون برای هر دو خانواده آرزوی صبر و آرامش دارد… روح هر دو جوان عزیز شاد. در انتها متن ترانه بی‌بدن از محسن چاوشی را خواهید خواند:


ببین مادر، ببین مادر،


ببین مادر؛ زمستونه


ببین احوالمو، که مثل موی تو پریشونه


واسم رخت عزا تن کن، همینجا شمع روشن کن


که امشب حال من، عین شب شام غریبونه


حدیثی آیه‌ای چیزی بخون مادر؛ پریشونم


پریشونم که اینجایی و از چشم تو پنهونم


بغل وا کن واسه پروانه‌های پیرهنم شاید


بتونم تیکه‌هامو توی آغوشت بچسبونم


یه جوری گریه کن دنیا بفهمه مادرم اینجاست


تو می‌دونی فقط که پلک‌های آخرم اینجاست


صدای گریه‌هاتو می‌شنوم دستاتو می‌بینم


بهم نزدیک شو نزدیک… سنجاق سرم اینجاست


جهان دیوونه‌ای بی‌دردسر می‌خواست؛ من بودم


که اهل سوختن بودم، که اهل ساختن بودم


دلم می‌خواست از این لحظه‌های سرد بی‌وزنی


به آغوش تو برگردم، اگرچه بی بدن بودم… بی‌بدن بودم…


 

source

توسط bazaksara.ir