درمان طبیعی بیماری ها با روزه درمانی امکانپذیر است. روزه گرفتن به معنای خودداری کامل از خوردن غذا برای مدت زمانی کوتاه یا بلند برای رسیدن به اهدافی خاص می باشد. این کلمه از کلمه قدیمی انگلیسی(Feastan) که به معنای روزه گرفتن، اطاعت کردن و سخت گیر بودن است گرفته شده است.
روزه گرفتن قدیمی ترین و موثرترین و در عین حال کم هزینه ترین روش برای درمان بیماری هاست و پایه و اساس درمان طبیعی محسوب می شود. دکتر آرنولد اِهرت(Dr.Arnold Eheret)، پدیدآورنده سیستم درمانی رژیم غذایی بدون ماهیچه، روزه گرفتن را «قویترین و تنها درمان شفابخش طبیعت» و «تنها قانون اساسی تمامی شیوه های درمانی» می داند. روزه گرفتن یکی از قدیمی ترین سنت هاست و تقریبا در هر مذهبی وجود دارد. طرفداران دین اسلام، بودائیان و هندوها و بسیاری از مذاهب دیگر دارای دوره های مشخصی برای روزه گرفتن هستند. کشیشان قرون وسطی تأکید زیادی بر روزه گرفتن داشتند.
در سرتاسر تاریخ پزشکی، روزه گرفتن یکی از قابل اعتمادترین شیوه های درمانی به حساب می آمد. سقراط، گالن، پاراسلس و بسیاری از بزرگان دیگر عرصه پزشکی روزه گرفتن را برای درمان بیماران خود تجویز می کردند. بسیاری از پزشکان برجسته معاصر با موفقیت این سیستم درمانی را در درمان بیماریهای گوناگون به کار برده اند.
دلیل اصلی بروز بیماری ها
دلیل اصلی بروز همه بیماری ها تجمع مواد زائد و سمی در بدن است که از پرخوری به وجود می آید. اکثریت افراد در خوردن زیاده روی می کنند و دارای شغل های ساکن و کم تحرکی هستند که امکان تحرک کافی و مناسب را برای استفاده از این مقدار زیاد غذا فراهم نمی کند. این غذای اضافی فشار زیادی را بر اندام های گوارشی و جذب کننده غذا وارد می کند و بدن را پر از مواد سمی و ناخالصی ها می کند. دستگاه گوارشی و دفعی بدن کند شده و فعالیت عملکردی کل بدن انسان مختل می شود.
شروع بیماری صرفا فرایند خلاص شدن بدن از این ناپاکی هاست. تمامی بیماری ها را می توان فقط بوسیله یک شیوه درمان کرد با عمل کردن به مخالف آنچه که باعث بروز بیماری شده است، یعنی با کاهش میزان ورودی غذا یا همان روزه گرفتن، با محروم کردن بدن از غذا برای مدت زمانی مشخص، این فرصت به اندام های دفعی همچون رود ها، کلیه ها، پوست و ریه ها داده میشود تا مواد زائد را از بدن دفع کنند. بنابراین، روزه گرفتن صرفا فرایند پاکسازی و یک شیوه موثر و سریع درمانی می باشد. روزه گرفتن همچنین منجر به احیای دوباره خون و بازسازی و احیای بافت های گوناگون بدن می شود.
طول مدت روزه گرفتن
طول مدت روزه گرفتن بستگی به سن بیمار، طبیعت خود بیماری و مقدار و نوع داروهایی دارد که قبلا مصرف شده است. طول مدت روزه گرفتن مهم است، زیرا روزه گرفتن به مدت طولانی اگر بدون آگاهی های لازم صورت بگیرد می تواند خطرناک باشد. بنابراین، توصیه می شود که بیماران از روزه های کوتاه مدت دو یا سه روزه استفاده کنند و به تدریج مدت زمان هر روزه را تا یک روز و بیشتر افزایش دهند. با این حال، طول مدت زمان روزه گرفتن نباید از یک هفته تجاوز کند. این کار بدن بیمار را قادر می کند تا به تدریج و به آرامی بدون گذاشتن اثرات جانبی خطرناک بر روی عملکرد طبیعی بدن مواد سمی را از آن دفع کند. شیوه درست زندگی کردن و استفاده از رژیم غذایی متعادل بعد از روزه شادابی و نشاط را به بدن باز می گرداند.
استفاده از روزه در درمان انواع بیماری های معد و روده و همچنین در بیماری های حاد کلیوی و کبدی کاملاً مفید و موثر است. روزه درمان شگفت انگیزی برای اگزما و سایر بیماری های پوستی است و تنها امید برای درمان دائمی بسیاری بیماری ها محسوب می شود. اختلالات گستردد عصبی همچنین به شکل مناسبی به این شیوه درمانی واکنش نشان می دهند. با این حال، روزه را نباید در درمان هر بیماری استفاده کرد. در بیماری های دیابت، مراحل پیشرفته سل و موارد حاد ضعف اعصاب، استفاده از روزه های طولانی مدت مضر خواهد بود. با این وجود، در بسیاری از موارد اگر بیمار استراحت کند و تحت مراقبت های حرفه ای و صحیح قرار بگیرد، هیچ ضرری در استفاده از روزه متوجه او نخواهد بود.
شیوه های روزه گرفتن
بهترین، امن ترین و موثرترین شیوه، گرفتن روزه با استفاده از آب میوه ها یا عصاره سبزیجات است. اگرچه شکل قدیمی و کلاسیک روزه با استفاده از آب خالص بوده است، اما بیشتر متخصصان طبیعت درمانی برجسته امروزه موافق هستند که روزه آب میوه نسبت به روزه آب خالص برتر است. دکتر رنگار برگ، متخصص برجسته تغذیه می گوید: «در طول دوره روزه گرفتن، بدن مقادیر زیادی از مواد جمع شده زائد را سوزانده و از آن خارج می کند. ما می توانیم به این فرایند پاکسازی با نوشیدن آب میوه های قلیایی به جای نوشیدن آب به هنگام روزه گرفتن کمک کنیم. در نتیجه این کار، دفع اسید اوریک و سایر اسیدهای غیرآلی از بدن تسریع بخشیده می شود. و قندی که در آب میوه ها وجود دارد قلب را تقويت میکند. بنابراین، روزه آب میوه بهترین شکل روزه گرفتن است. ویتامین ها، مواد معدنی، آنزیم ها و عناصر کم نیاز موجود در آب میوه ها و عصاره سبزیجات کاملا در طبیعی کردن تمامی فرایندهای بدن موثر هستند. آن ها مواد ضروری را برای فعالیت خود درمانی بدن و احیای سلول ها فراهم می کنند و در نتیجه، به سرعت بهبود بدن را از بیماری تسریع می بخشند. تمامی آب میوه ها را باید از میوه های تازه تهیه کرد. از آب میوه های آماده یا فریز شده نباید استفاده کرد.
استفاده از روش تنقیه
یک اقدام احتیاطی که باید در تمامی موارد روزه گرفتن رعایت کرد خالی کردن کامل روده ها در شروع دوران روزه گرفتن بوسیله تنقیه است تا بیمار در اثر گازها و مواد تجزیه نشده ای که در اثرباقی ماندن مدفوع در بدن به وجود می آید اذیت نشود. تنقیه را باید حداقل هر یک روز در میان در طول دوران روزه گرفتن انجام داد. بیمار باید تا آنجایی که می تواند از هوای تازه بهره ببرد و به هنگام تشنگی، از آب ولرم و ساده استفاده کند. آب میودهای تازه را می توان با آب خالص رقیق کرد. میزان کل مصرف آب میودها یا سبزیجات باید تقریبا شش تا هشت لیوان باشد. انرژی زیادی در فرایند دفع مواد زائد جمع شده در طول دوران روزه گرفتن مصرف می شود. بنابراین، مهم است که بیماران تا آن جایی که ممکن است از استراحت جسمی و آرامش روحی و روانی در طول دوران روزه گرفتن برخودار باشند.
در روزه هایی که در آن آب میوه ها مصرف می شود، به ویژه هنگامی که انگور، پرتغال یا گریپ فروت تازه به طور اختصاصی استفاده می شود، مواد سمی به سرعت وارد جریان خون شده که این امر منجر به تجمع بیش از حد مواد زائد میشود و بر عملکردهای طبیعی بدن اثر می گذارد. این مسئله غالباً منجر به سرگیجه ای می شود که با اسهال و استفراغ همراه است. اگر این واکنش جسمی در بدن باقی بماند، توصیه می شود تا روزه را قطع کرده و از سبزیجات پخته شده ای که دارای مواد سلولزی کافی هستند همچون اسفناج و چغندر باید استفاده کرد تا عملکرد بدن به شرایط طبیعی بازگردد.
افراد چاق بهتر میتوانند برای مدتی بدون غذا باقی بمانند. برای این افراد، کمبود وزن به هیچ عنوان باعث ترس نمی شود و باور بیمار باعث میشود که روزه تقریبا برای او لذت بخش شود. با این حال، اشتیاق برای خوردن غذا به تدریج به هنگام جلو رفتن روزه کاهش پیدا می کند. تحمل فشارگرسنگی نخستین روز شاید برای فرد روزه گیرنده بسیار سختر باشد.
اشخاصی که از بیماریهای حاد رنج می برند هیچ اشتیاقی به غذا خوردن ندارند و روزه به طور طبیعی به سمت آنها می آید. قانون ساده این است که تا زمانی که اشتها بازگردد یا تا زمانی که فرد کاملا احساس سلامتی کند باید از خوردن غذا پرهیز کند. فقط ورزش های بسیار ساده ای همچون پیاده روی های کوتاه را می توان در طول دوران روزه گرفتن انجام داد. همچنین، حمام با آب گرم یا حمام با آب خنثی را می توان در طول این دوره گرفت. روزه گرفتن بعضی وقتها باعث حالت بی خوابی می شود که آن را می توان با استفاده از حمام آب گرم یا قرار دادن شیشه های آب گرم بر روی پاها و یا با نوشیدن یک یا دو لیوان آب گرم رفع کرد.
مزایای روزه گرفتن
چندین مزیت برای روزه گرفتن وجود دارد. در طول گرفتن روزه های طولانی مدت، بدن از ذخایر خود تغذیه می کند. بدن بیمار که از مواد مغذی مورد نیاز به ویژه پروتئینها و چربیها محروم شده است بافتهای خود را از طریق فرایند آتولیز یا خودکافت یا خود گوارشی سوزانده و جذب می کند. اما بدن در ابتدا سلولها و بافتهای بیمار، صدمه دیده، پیر شده یا مرده را تجزیه کرده و خواهد سوزاند. بافتها و اندامهای حیاتی بدن، غددها، سیستم عصبی و مغز در طول دوران روزه گرفتن صدمه نمیبینند. در اینجا رمز تأثیرگذار بودن روزه به عنوان یک شیوه درمانی و احیا بخشی را ذکر می کنم.در طول دوران روزه گرفتن، ایجاد سلول های جدید و سالم بوسیله آمینواسیدهایی که از سلول های بیمار شده آزاد می شوند تسریع پیدا می کند.
ظرفیت اندام های دفعی یعنی ریه ها، کبد، کلیه و پوست به شدت افزایش پیدا می کند، زیرا آنها از حجم معمولی هضم غذا و حذف مواد زائد منتج از آن خلاصی پیدا می کنند. بنابراین، آنها می توانند به سرعت مواد زائد و سمی جمع شده قدیمی را از بدن دفع کنند. روزه باعث استراحت فیزیولوژیکی اندامهای گوارشی، جذبی و محافظتی بدن می شود. در نتیجه، هضم غذا و استفاده از مواد مغذی بعد از روزه به شدت بهبود میبخشد. روزه همچنین باعث طبیعی، متعادل و احیا کردن تمامی عملکردهای مهم فیزیولوژیکی، عصبی و ذهنی بدن می شود.
شکستن روزه
موفقیت روزه تاحد بالایی به چگونگی شکستن آن بستگی دارد. این بخش مهمترین مرحله در فرایند روزه گرفتن است. قوانین منهج شکستن روزه این است: پرخوری نکنید، به آرامی غذا بخورید و غذای خود را کاملا بجوید و دقت داشته باشید که چندین روز برای تغییر تدریجی به رژیم غذایی نرمال و طبیعی طول میکشد. اگر فرایند انتقال به مصرف غذاهای جامد به دقت برنامه ریزی شده باشد، هیچ ناراحتی یا صدمه ای متوجه بیمار نخواهد شد. در طول دوره انتقال به رژیم غذایی طبیعی، بیمار باید همچنین دائما استراحت کند. بعد از دوران روزه گرفتن، مصرف غذای مناسب برای رسیدن به نتایج مورد نظر همچون خود روزه مهم و ارزشمند است.
امیدواریم که مطلب درمان طبیعی بیماری ها با روزه درمانی برای شما مفید بوده باشد.
لطفاً نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
source