در حالی که عواملی مانند ژنتیک، عدم تعادل هورمونی و شرایط پزشکی نقش مهمی در هیپرهیدروزیس دارند، برخی از غذاها نیز میتوانند در افزایش تعریق نقش داشته باشند. در اینجا پنج خوراکی که ممکن است مشکلات عرق کردن را تشدید کنند، آورده شده است:
غذاهای تند:
غذاهای حاوی مواد تند مانند فلفل چیلی، سس تند و کاری میتوانند غدد عرق بدن را تحریک کرده و دمای بدن را افزایش دهند.
کپسایسین، ترکیبی که مسئول گرما در غذاهای تند است، میتواند تولید عرق را در زمانی که بدن تلاش میکند تا خنک شود، تحریک کند.
برای افراد مستعد هیپرهیدروزیس، مصرف غذاهای تند ممکن است دوره های تعریق را تشدید کند.
نوشیدنیهای کافئین دار:
قهوه، چای، نوشیدنیهای انرژی زا و سایر نوشیدنیهای کافئین دار، می توانند تولید ادرار را افزایش داده و سیستم عصبی را تحریک کنند.
کافئین همچنین واکنش جنگ یا گریز بدن را فعال می کند که منجر به برانگیختگی شدید و در برخی موارد افزایش تعریق شود. محدود کردن مصرف نوشیدنیهای کافئین دار ممکن است به کاهش تعریق بیش از حد در افراد مبتلا به هایپرهیدروز کمک کند.
الکل:
مصرف الکل میتواند منجر به گشاد شدن عروق، گشاد شدن رگهای خونی شود که باعث افزایش دمای بدن و تحریک عرق میشود.
علاوه بر این، الکل توانایی بدن برای تنظیم دما را مختل میکند و در نتیجه بدن در تلاش برای خنک شدن، تعریق را افزایش میدهد.
افراد مبتلا به هیپرهیدروزیس ممکن است پس از مصرف نوشیدنیهای الکلی علائم تعریق را تشدید کنند.
غذاهای فرآوری شده:
غذاهای فرآوری شده سرشار از شکر، نمک و افزودنیهای مصنوعی میتوانند تعادل طبیعی بدن را مختل کرده و به مشکلات عرق کردن کمک کنند.
غذاها و نوشیدنیهای شیرین میتوانند سطح قند خون را افزایش دهند و منجر به نوسانات در سطح انسولین و کورتیزول شوند که ممکن است باعث تعریق شود.
به طور مشابه، غذاهای سرشار از سدیم میتوانند باعث کم آبی بدن شوند و بدن را وادار به تولید عرق بیشتری برای خنک شدن کند.
نوشیدنیها و سوپهای داغ:
مصرف نوشیدنیهای گرم مانند سوپ یا چای داغ میتواند دمای داخلی بدن را افزایش داده و تولید عرق را تحریک کند.
در حالی که این نوشیدنیها ممکن است در هوای خنکتر آرامشبخش باشند، اما میتوانند مشکلات تعریق را بهویژه برای افراد مبتلا به هایپرهیدروزیس تشدید کنند.
انتخاب نوشیدنیهای خنک تر ممکن است به کاهش تعریق ناشی از نوشیدنیهای گرم کمک کند. در حالی که رژیم غذایی ممکن است به تنهایی دلیل اصلی هیپرهیدروزیس نباشد، برخی غذاها و نوشیدنیها می توانند مشکلات تعریق را برای افراد مستعد تشدید کنند.
با توجه به رژیم غذایی خود و اجتناب از محرکها، افراد مبتلا به هیپرهیدروزیس میتوانند وضعیت خود را بهتر مدیریت کنند و دفعات و شدت دورههای تعریق را کاهش دهند.
مشاوره با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی یا متخصص تغذیه میتواند راهنمایی شخصی در مورد مدیریت هیپرهیدروزیس از طریق اصلاح رژیم غذایی و شیوه زندگی ارائه دهد.
source