شیرینی پفکی گردویی یکی از شیرینیهای خوشمزهای است که میتوانید به سهولت در منزل درست کنید. روشهای مختلفی برای تهیۀ آن وجود دارند. اما شما با در دست داشتن مواد اولیهای که حتماً در منزل موجود هستند و بدون نیاز به ابزاری خاص میتوانید این شیرینی خوشمزه را درست کنید. از گذشته، این شیرینی را برای عید نوروز و مهمانیها تهیه میکردند. با این وجود، شما میتوانید برای عصرانه آن را تدارک دیده و همراه خانواده و دوستان میل کنید.
مواد اولیه شیرینی پفکی گردویی
اگر تصمیم دارید که حدود ۳۰ تا ۳۵ عدد شیرینی پفکی گردویی درست کنید، بهتر است مواد اولیه و مقدار ذکر شده برای آنها را به دقت تأمین کنید.
- زرده تخم مرغ: ۳ عدد
- آرد سفید: ۲۵۰ گرم (۲ پیمانه)
- پودر قند یا شکر: ۱۲۰-۱۴۰ گرم (۱ پیمانه)
- روغن مایع یا کرۀ آبشده: ۱۲۰ میلیلیتر (نصف پیمانه)
- پودر گردو: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
- بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری سر صاف
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار ناچیز
- ماست یا شیر: ۲ قاشق غذاخوری
ابزارهای لازم برای شیرینی پفکی گردویی
در آماده کردن خمیر شیرینی پفکی گردویی میتوانید از همزن استفاده کنید. بعد از مشاهده لیست قیمت پرفروش ترین همزن ها، فرصت انتخاب مناسبترین محصول در اختیار شما قرار خواهد گرفت. لوازم کاربردی در طبخ شیرینی عبارتند از:
- کاسۀ بزرگ برای مخلوط کردن مواد اولیه
- همزن برقی یا دستی برای همزدن و یکدست کردن مواد
- الک برای الک کردن آرد و پودر قند
- قاشق یا اسکوپ شیرینی برای یکسان بودن شکل شیرینیها
- کاغذ روغنی برای قرار دادن روی سینی فر
- فر با دمای مناسب شیرینی پفکی
مراحل آماده سازی شیرینی پفکی گردویی
این شیرینی به خاطر داشتن بافتی میان شیرینی خشک و کیک به شیرینی پفکی نام گرفته است. شما با دنبال کردن مراحل زیر میتوانید به سهولت شیرینی پفکی گردویی تهیه کنید.
آماده کردن مواد اولیه
پیش از اینکه کار آماده کردن شیرینی پفکی را آغاز کنید، فر را روی دمای ۱۷۵ درجه روشن نمایید. سینی فر را نیز از فر درآورده و روی آن کاغذ روغنی قرار دهید. لازم است کمی روغن روی کاغذ روغنی اسپری کرده و سپس سراغ کار درست کردن خمیر شیرینی بروید.
آماده کردن آرد

اکنون نوبت به آن رسیده که آرد را برای پف کردن بهتر شیرینی دو بار الک کنید تا هوا میان ذرات آن وارد شده و گلولههای آن صاف شود. پس از اینکه بکینگ پودر و نمک را به آرد اضافه کردید، مجموع آنها را مجدداً یک بار الک کنید. به این ترتیب، سه بار الک کردن آرد ضرورت دارد.
ترکیب پودر قند و روغن
در مرحلۀ دیگر باید پودر قند الک شده یا شکر را با روغن مخلوط کنید. برای این منظور لازم است که پیش از این یک همزن از بهترین برندهای همزن دستی را تهیه کرده باشید. هرچند همزن برقی کمک میکند که به سهولت یک ترکیب منسجم از پودر قند و روغن تهیه کنید.
دقت داشته باشید لازم نیست که در این مرحله یک کرم از همزدن مواد به دست آورید. تنها باید مخلوطی منسجم بدون مشاهده شدن ذرات شکر یا پودر قند آماده کنید.
افزودن زردۀ تخم مرغ و وانیل
سه تخم مرغ را بشکنید و زردۀ هر یک را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید. بعد از اینکه مرحلۀ افزودن زردههای تخممرغ را انجام دادید، ترکیب را به طور کامل با همزن برقی به مدت ۲ دقیقه هم بزنید. در صورتی که همزن دستی دارید، زمان بیشتری را باید اختصاص دهید تا مخلوطی یکنواخت به دست آید. در صورتی که خمیر شیرینی سنگین شد، میتوانید دو قاشق ماست یا شیر به آن اضافه کنید.
افزودن آرد به خمیر
برای اینکه مخلوط خمیر کامل شود، باید ترکیب آرد و بکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید. البته افزودن آن باید به آرامی و در چند مرحله انجام شود. پس از هر مرحلۀ افزودن آرد، خمیر را کمی هم بزنید. سپس در مرحلۀ بعدی آرد را مجدداً اضافه کنید تا یک خمیر منسجم از مواد موجود به دست آید.
اضافه کردن پودر گردو

برای اینکه خمیر نهایی شیرینی پفکی گردویی آماده شود، باید گردوی خردشده را به آرامی به خمیر موجود اضافه کرده و به میزان کافی هم بزنید. دقت داشته باشید که گردوهای پودر شده برای آماده کردن این شیرینی مناسب نیستند.
قرار دادن خمیر روی سینی فر
در این مرحله، اگر خمیر شیرینی سفت باشد، یک قاشق با کمک اسکوپ شیرینیپزی روی سینی فر قرار دهید. اما اگر خمیر شل بود، ۲ قاشق با اسکوپ برای هر شیرینی پفکی گردویی کنار بگذارید. فاصلۀ بین گلولههای خمیر ۲ تا ۳ سانتیمتر باشد، به نحوی که تمام خمیر روی فر توزیع شوند.
مرحلۀ پختن شیرینی
اکنون باید در فر را بسته و مدت ۱۲ الی ۱۸ دقیقه صبر کنید تا پخت شیرینیها به طور کامل انجام شود. بعد از گذر زمان مذکور، با یک خلال دندان یا چوب کبریت، از کامل پخته شدن شیرینی مطمئن شوید. اگر متوجه مرطوب یا شل بودن خمیر شدید، باید همچنان صبر کنید تا خمیر به طور کامل پخته شود.
سرو شیرینی پفکی گردویی
شیرینیها که به طور کامل پخته شدند، از فر خارج کنید و ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خنک شوند. اگر شیرینیها را پس از حداکثر ۱۰ دقیقه روی توری قرار دهید، احتمال خرد شدن آنها کمتر میشود. پس از آنکه دمای شیرینیها به دمای محیط رسید، میتوانید آنها را سرو کنید.
چند نکتۀ مهم برای پف کردن بهتر شیرینی
برای اینکه بتوانید شیرینی خود را به بهترین شکل ممکن آماده کنید، این امکان برای شما وجود دارد که چند نکتۀ زیر را رعایت کنید.
- الک کردن آرد به دفعاتی که در دستورالعمل شیرینی ذکر شده، ضروری است.
- باید میزان روغن از حد لازم بیشتر نشود، زیرا باعث پف کردن زیاد و سنگین شدن بافت شیرینی میشود.
- توجه داشته باشید که اگر میزان روغن از حد معین کمتر باشد، شیرینی خشک شده و به اندازۀ کافی پف نخواهد کرد.
- شما میتوانید از عسل، زعفران دمکرده، دارچین، آبلیمو یا پودر کاکائو نیز استفاده کنید تا شیرینی پفکی شما خوشطعمتر شود.
جمعبندی
برای تهیه کردن شیرینی پفکی گردویی لازم است که مواد اولیه و چند ابزار ساده داشته باشید. علاوه بر این، به حجم هر یک از مواد اولیه نیز توجه کنید. ضمن اینکه، رعایت نکات کلیدی در پف کردن بهتر شیرینی به شما کمک میکند که تجربۀ شیرینیپزی خوبی داشته باشید. اگر قصد دارید ابزارهای لازم برای شیرینیپزی را تهیه یا جایگزین کنید، میتوانید قیمت روز لوازم خانگی ایرانی و خارجی از تکنولایف را نیز بررسی کنید تا خریدی مناسبتر و کاربردیتر داشته باشید.
source