پرهیز از این خوراکی‌ها کمک می‌کند دو برابر بیشتر وزن کم کنیم

این مقاله، که در مجله «نیچر» (Nature) منتشر شد، یک رژیم غذایی فوق‌فراوری‌شده را با رژیم کم‌فراوری‌شده مقایسه کرد و دریافت که اجتناب از خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده به کاهش هوس غذایی، افزایش میزان کاهش وزن و بهبود کاهش چربی کمک می‌کند.

یک پژوهش دریافته است که پخت‌وپز با مواد اولیه خام و اجتناب از خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده، مانند ساندویچ‌های از پیش بسته‌بندی‌شده و نوارهای پروتئینی، می‌تواند به افراد کمک کند که دو برابر بیشتر وزن کم کنند.

خوراکی فوق‌فراوری‌شده (یو‌پی‌اِف) معمولا از چربی اشباع، نمک و شکر سرشارند، موادی در آنها به کار می‌رود که در قفسه آشپزخانه شما پیدا نمی‌شود، مانند امولسیفایرها و مواد نگهدارنده، و آماده خوردن یا گرم کردن هستند.

این مقاله، که در مجله «نیچر» (Nature) منتشر شد، یک رژیم غذایی فوق‌فراوری‌شده را با رژیم کم‌فراوری‌شده مقایسه کرد و دریافت که اجتناب از خوراکی‌هایفوق‌فراوری‌شده به کاهش هوس غذایی، افزایش میزان کاهش وزن و بهبود کاهش چربی کمک می‌کند.

این کارآزمایی، که به سرپرستی متخصصان کالج دانشگاهی لندن (یوسی‌اِل) و «یوسی‌اِل‌اِچ»، بنیاد تراست بیمارستان‌های کالج دانشگاهی لندن [وابسته به] سازمان سلامت ملی بریتانیا انجام شد، شامل ۵۵ نفر بود که اضافه‌وزن داشتند اما از سایر جنبه‌هاسالم بودند.

نیمی از شرکت‌کنندگان، یک برنامه غذایی هشت هفته‌ای دریافت کردند که شامل خوراکی‌های کم‌فراوری‌شده مانند جو دوسر خیسانده از شب قبل، پای کاتیج [یا همان شپردز پای، گوشت و سبزیجات پخته‌شده در فر همراه پوره سیب‌زمینی] و سالاد مرغ خانگی تهیه‌شده از مواد اولیه سادهبود. نیمه دیگر، یک رژیم غذایی شامل نوارهای پروتئینی آماده، ساندویچ‌های خریداری‌شده از فروشگاه و لازانیای مایکروویوی دریافت کردند.

هر دو رژیم غذایی از نظر ارزش تغذیه‌ای با یکدیگر تطبیق داده شده بودند و شامل سطوح توصیه‌شده چربی، چربی اشباع، پروتئین، کربوهیدرات، نمک و فیبر بودند.

گروه‌های [شرکت‌کننده]، پس از پیروی از یکی از این دو رژیم غذایی به مدت هشت هفته، جایشان را با یکدیگر عوض کردند.

دکتر ساموئل دیکن، از مرکز تحقیقات چاقی کالج دانشگاهی لندن و بخش علوم رفتاری و سلامت این دانشگاه، گفت: «پژوهش‌های قبلی خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده را با پیامدهای نامطلوب سلامت مرتبط دانسته‌اند.»

«اما همه خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده براساس مشخصات تغذیه‌ای‌شان ذاتا ناسالم نیستند.»

پژوهشگران قصد داشتند دریابند که آیا مصرف بیشتر خوراکی‌های فراوری‌شده بر وزن، فشار خون، ترکیب بدنی و هوس غذایی تاثیر دارد یا نه.

نتایج نشان داد افرادی که از رژیم کمتر فراوری‌شده پیروی کرده بودند، در مقایسه با رژیم خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده (۱.۰۵ درصد کاهش وزن)، دو برابر بیشتر وزن کم کردند (۲.۰۶ درصد).

به گفته پژوهشگران، افرادی که از رژیم فوق‌فراوری‌شده پیروی کردند همچنین چربی کمتری از دست دادند.

دکتر دیکن توضیح داد که اگرچه کاهش ۲ درصدی ممکن است چندان چشمگیر نباشد، اما این مقدار برای بازه زمانی هشت هفته عدد قابل‌توجهی است.

دکتر دیکن گفت: «اگر این نتایج را به مدت یک سال تعمیم دهیم، انتظار داریم در رژیم فراوری‌ حداقلی، کاهش وزنی معادل ۱۳ درصد برای مردان و ۹ درصد برای زنان مشاهده شود، اما در رژیم فوق‌فراوری‌شده فقط ۴ درصد کاهش وزن در مردان و ۵ درصد در زنان حاصل خواهد شد.»

با این حال، پژوهشگران، شاخص‌هایی دیگر مانند فشار خون، ضربان قلب، عملکرد کبد، سطح گلوکز و کلسترول را نیز اندازه‌گیری کردند، اما تاثیر منفی قابل‌توجهی از رژیم فوق‌فراوری‌شده مشاهده نکردند.

گونتر کونله، استاد علوم غذایی و تغذیه در دانشگاه ردینگ که در این پژوهش مشارکتی نداشت، به روزنامه ایندیپندنت گفت: «فکر می‌کنم این موضوع تایید می‌کند که آنچه اهمیت دارد نه فراوری شدن مواد غذایی، که ترکیب غذایی آنهاست.»

او پیشنهاد می‌کند که مصرف‌کنندگان بیشتر بر ترکیب مواد غذایی، مانند کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها، تمرکز کنند تا بر میزان فرآوری‌شدگی آنها.

با این حال، افرادی که از رژیم فوق‌فراوری‌شده پیروی می‌کردند، در مقایسه با کسانی که رژیم فراوری‌شده حداقلی داشتند کالری بیشتری مصرف کردند.

خدمات درمانی ملی بریتانیا (ان‌اچ‌اس) توصیه می‌کند که زنان به‌طور میانگین باید حدود ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف کنند و مردان به‌طور میانگین ۲۵۰۰ کالری.

به شرکت‌کنندگان [در این آزمایش]، غذایی بیش از نیازشان داده شد، اما کسانی که رژیم فراوری‌شده حداقلی داشتند، خودبه‌خود، ۲۳۰ کالری کمتر از میزان توصیه‌شده مصرف کردند، در حالی که این مقدار در افراد دارای رژیم فوق‌فراوری‌شده ۱۲۰ کالری کمتر بود.

یک پرسشنامه‌ نیز نشان داد که افرادی که از رژیم فراوری‌شده حداقلی پیروی کردند، در مقایسه با کسانی که غذاهای آماده و تنقلات بسته‌بندی‌شده مصرف کردند، هوس غذایی کمتری داشتند.

راب هابسون، متخصص رسمی تغذیه و نویسنده کتاب «زندگی خانوادگی‌ات را فراوری‌زدایی کن»، که او نیز در این بررسی مشارکتی نداشت، به ایندیپندنت گفت: «یافته‌ها از این ایده حمایت می‌کنند که کاهش مصرف خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده ممکن است به کنترل اشتها و تنظیم وزن کمک کند، نه به این دلیل که این خوراکی‌ها ذاتا سمی‌اند، بلکه به دلیل تاثیری که بر رفتار غذایی ما دارند.»

«بسیاری از آنها طوری طراحی شده‌اند که بسیار خوش‌طعم‌اند، به‌راحتی و با سرعت خورده می‌شوند و کمتر احساس رضایت و سیری ایجاد می‌کنند.»

پروفسور ریچل باترهام، نویسنده ارشد این مقاله، گفت: «بهترین توصیه به مردم این است که تا حد امکان به دستورالعمل‌های تغذیه‌ای پایبند بمانند، مصرف کلی انرژی را تعدیل کنند، مصرف نمک، شکر و چربی اشباع را محدود کنند و مواد غذایی پرفیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل را در اولویت قرار دهند.» 

«انتخاب گزینه‌های کمتر فراوری‌شده مانند خوراکی‌های کامل و پختن از مواد اولیه پایه، به‌جای خوراکی‌های فوق‌فراوری‌شده، بسته‌بندی‌شده یا غذاهای آماده، احتمالا مزایای بیشتری در زمینه وزن بدن، ترکیب بدنی و سلامت کلی به همراه دارد.»

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=54926

source

توسط bazaksara.ir