
هشدار متخصصان درباره کندن موهای بینی؛ راه عوامل بیماریزا به بدن باز میشود
کندن موهای دماغ بهویژه بهصورت غیربهداشتی یا نادرست، میتواند خطر عفونت را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد.
اگرچه حذف موهای زائد بخشهایی از بدن مانند پاها، دستها و ناحیه تناسلی کاملا به سلیقه و انتخاب فردی بستگی دارد، متخصصان بهطور جدی هشدار میدهند که دستکاری و کندن موهای داخل بینی میتواند تبعات خطرناکی داشته باشد.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از ایندپندنت از بازفید به نقل از دکتر دان جی. بیسلی، متخصص گوش، حلق و بینی، تاکید میکند که با توجه به تراکم بالای رگهای خونی و غشای مخاطی ظریف درون بینی، کندن موهای دماغ بهویژه بهصورت غیربهداشتی یا نادرست، میتواند خطر بروز عفونتهایی مانند فولیکولیت یا سلولیت بینی را بهشکل قابلتوجهی افزایش دهد.
به گفته دکتر مایکل جاکوبز، متخصص پوست در نیویورک و استاد دانشگاه کرنل، موهای داخل بینی در سیستم دفاعی بدن نقشی بسیار حیاتی ایفا میکنند. این موها بهعنوان یک سد فیزیکی عمل میکنند و ذرات گردوغبار، آلایندهها و میکروارگانیسمهای مضر را پیش از آنکه وارد مجاری تنفسی شوند، به دام میاندازند. حذف کامل این موها میتواند توانایی طبیعی بدن را برای فیلتر کردن هوایی که تنفس میکند، کاهش دهد و فرد را در برابر عفونتها و آلرژنهای محیطی آسیبپذیرتر کند.
دکتر بیسلی هم میافزاید که موهای بینی در هشدار دادن به ما درباره خطرات احتمالی هم نقش دارند. او میگوید: «وقتی چیزی مثل حشرهای کوچک یا سایر محرکها با موهای بینی تماس پیدا میکند، واکنش عطسه بهطور رفلکسی اتفاق میافتد که روش بدن برای بیرون راندن عامل مزاحم یا مضر است. علاوه بر این، موهای بینی به حفظ رطوبت مناسب در مجاری بینی کمک میکنند. این موها رطوبت بازدم را به دام میاندازند و مانع از خشکی بیش از حد مجاری بینی میشوند. این رطوبت به مرطوبسازی هوایی که تنفس میکنیم کمک میکند و آن را برای سیستم تنفسی راحتتر و ایمنتر میکند.»
خطرات موم انداختن (وکس) موهای بینی چیست؟
موم انداختن موهای بینی ممکن است وسوسهانگیز باشد، زیرا نسبت به روشهایی مانند کوتاه کردن، نتایج طولانیمدتتری به همراه دارد، اما دکتر نیکول آرونسون، متخصص گوش و حلق و بینی، هشدار میدهد که حذف کامل این موها به معنای از بین بردن سامانه فیلتری است که برای حفظ سلامت و پیشگیری از عفونتهایی مانند وستیبولیت بینی (التهاب مدخل بینی) و عفونتهای بینی ضروری است.
او میگوید: «موم انداختن لزوما باعث تضعیف سیستم ایمنی نمیشود، اما با ایجاد شکافهایی در سد پوستی، راه را برای نفوذ باکتریها به بافتهای عمقیتر باز میکند و به این ترتیب فرصت بروز عفونت را فراهم میکند.»
موم انداختن موهای بینی میتواند عوارض جانبی خاصی نیز به همراه داشته باشد؛ بهویژه اگر آن را افراد غیرمتخصص یا حتی خودتان در خانه انجام دهید. برای مثال مومی که بیش از حد داغ باشد، میتواند مخاط بینی را بسوزاند. برداشتن لایه سطحی پوست نیز میتواند به زخمهای کوچک در بینی ایجاد کند و خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.
افزون بر این، موم انداختن اصولا فرایندی آزاردهنده و دردناک است و موم انداختن داخل بینی هم بسیار دردآور است، زیرا مجاری ظریف بینی به احساس کشیده شدن بسیار حساساند و این میتواند باعث درد زیاد، قرمزی و تحریک شود.
یکی دیگر از مشکلات احتمالی هم رویش مو به داخل (Ingrown Hair) پس از موم انداختن است. آرونسون میگوید: «پس از کندن مو، ممکن است موی جدید نتواند از پوست عبور کند، زیرا برخلاف روشهایی که انتهای مو را روی سطح پوست باقی میگذارند، موم مو را از ریشه میکند و موی تازه باید دوباره راهی به سطح پوست پیدا کند.»
آرونسون حتی در مورد موم انداختن جزئی (فقط موهای جلوی بینی) هم توصیه میکند از این کار پرهیز شود، زیرا همه خطرات ذکرشده مانند وستیبولیت بینی، رویش مو به داخل و سوختگی را همچنان به همراه دارد.
جایگزینهای بیخطرتر برای مومانداختن بینی
علاوه بر کنار گذاشتن موم انداختن کامل یا جزئی بینی، با موچین کندن موهای بینی را نیز به فهرست کارهای ممنوعه اضافه کنید. دکتر آرونسون میگوید: «من مواردی داشتهام که به دلیل کندن موهای بینی، مجبور به برش و تخلیه آبسه بینی شدهام. به همین دلیل این روش را به هیچوجه توصیه نمیکنم.»
اگر احساس میکنید موهای بینیتان بیش از حد بلند و ناخوشایند شدهاند، میتوانید آنها را با یک قیچی ابروی تمیز کوتاه کنید. این قیچیها برای حذف موهای پراکندهای که درست زیر سوراخ بینی دیده میشوند، بسیار مناسباند.
اگر نگران بریدن یا آسیب دیدن طی در این فرایندید، بهتر است از قیچیهای زاویهدار با نوک گرد استفاده کنید. این مدلها خطر بریدگی تصادفی را کاهش میدهند و بهگونهای طراحی شدهاند که راحتتر به نقاط سختدسترس برسند.
برای کوتاه کردن موهای عمیقتر در داخل بینی هم ماشین اصلاح الکتریکی مخصوص بینی گزینهای ایمن است که زحمت زیادی هم ندارد.
این دو روش، یعنی استفاده از قیچی نوکگرد و ماشین اصلاح برقی، نسبت به موم انداختن، جایگزینهایی بسیار ایمنتری محسوب میشوند و خطر رویش موهای زیرپوستی و تحریک بینی را به حداقل میرسانند.
لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=54665
source