هوش مصنوعی سن بیولوژیکی را از روی عکس تخمین می‌زند

یک مدل هوش مصنوعی به‌نام «فیس‌ایج»‌ تخمین می‌زند که یک فرد نسبت به سن تقویمی خود (مدت زمانی که از تولدش گذشته است) چقدر پیرتر یا جوان‌تر به نظر می‌رسد و این موضوع می‌تواند در درمان سرطان کمک‌کننده باشد.

به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از ایندپندنت ، یک مدل جدید هوش مصنوعی (AI) می‌تواند سن بیولوژیکی فرد‌ــ وضعیت بدن و نحوه پیر شدن اوــ را از روی یک سلفی پیش‌بینی کند.

این مدل که «فیس‌ایج»‌ (FaceAge) نام دارد، تخمین می‌زند که یک فرد نسبت به سن تقویمی خود، یعنی مدت زمانی است که از تولدش گذشته است، چقدرپیرتر یا جوان‌تر به نظر می‌رسد. سازندگان فیس‌ایج می‌گویند ابزار آن‌ها می‌تواند به پزشکان کمک کند برای بیماری‌هایی مانند سرطان بهترین روش درمانی را انتخاب کنند.

البته یکی از متخصصان دراین‌باره به لایو‌ساینس گفت قبل از اینکه از این مدل هوش مصنوعی برای تصمیم‌گیری در مورد درمان استفاده شود، لازم است داده‌های بیشتری جمع‌آوری و اثبات شود که این مدل واقعا می‌تواند نتایج درمانی را بهبود بخشد یا کیفیت زندگی بیمار را بالا ببرد.

هوگو آرتس، مدیر برنامه هوش مصنوعی در پزشکی در «مس جنرال بریگام»‌‌ (Mass General Brigham) توضیح داد: «هنگامی که یک پزشک در حال درمان یک بیمار مبتلا به سرطان است، یکی از اولین کارهایی که انجام می‌دهند، این است که ارزیابی کند بیمار در چه وضعیتی قرار دارد و با روند درمان یا بیماری چگونه سازگار خواهد شد. این ارزیابی معمولا کاملا ذهنی است، اما بر تصمیم‌های بعدی در مورد درمان فرد تاثیر زیادی دارد. برای مثال، پزشکان ممکن است تصمیم بگیرند که بیمارانی که جوان‌تر و سالم‌تر از سنشان به نظر می‌رسند، نسبت به بیمارانی که مسن‌تر و ضعیف‌تر به نظر می‌‌آیند‌ــ حتی اگر سن تقویمی هر دو یکی باشد‌ــ درمان‌های تهاجمی را بهتر تحمل کنند و در نهایت طول عمر بیشتری داشته باشند.»

به نوشته محققان این مطالعه جدید که هشتم ماه مه در مجله «سلامت دیجیتال لنست» (Lancet Digital Health‌) منتشر شد، فیس‌ایج می‌تواند تصمیم‌گیری را برای پزشکان آسان‌تر و تخمین‌های ذهنی آن‌ها را به یک معیار عددی تبدیل کند و با کمی کردن سن بیولوژیکی ظاهری، به پزشکان برای تصمیم‌گیری در مورد درمان‌هایی که باید توصیه کنند، اطلاعات بیشتری ارائه دهد.

مدل فیس‌ایج با استفاده از بیش از ۵۸ هزار عکس از افرادی که ۶۰ سال یا بیشتر داشتند و ازلحاظ سلامتی در وضعیت متوسطی بودند، آموزش داده شد تا بتواند سن بیولوژیکی را تخمین بزند. یعنی این مدل با دیدن این عکس‌ها و شبیه‌سازی ویژگی‌های مختلف چهره‌ها، توانایی تخمین سن بیولوژیکی افراد را پیدا کرد. سپس از فیس‌ایج برای پیش‌بینی سن افراد مبتلا به سرطان استفاده کردند.

نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به سرطان معمولا پنج سال مسن‌تر از سن واقعی خود به نظر می‌رسیدند. فیس‌ایج همچنین توانست میان ظاهر مسن‌تر و کاهش شانس بقای بیماران هم ارتباط پیدا کند. به این معنی که افرادی که مسن‌تر به نظر می‌رسیدند، احتمالا درمان‌های تهاجمی را سخت‌تر تحمل می‌کردند.

با این حال فیس‌ایج هنوز برای استفاده در بیمارستان‌ها و مطب پزشکان آماده نیست، زیرا اولا مجموعه داده‌ برای آموزش مدل فیس‌ایج از ویکی‌پدیا و آی‌ام‌دی‌بی انتخاب شدند که نماینده جمعیت عمومی نیستند. از طرفی عوامل دیگر مانند جراحی پلاستیک، تفاوت‌های سبک زندگی یا تصاویری که به صورت دیجیتالی اصلاح شده‌اند، در نظر گرفته نشده بود، اما زمانی که این مدل تکمیل شود، فیس‌ایج می‌تواند به پزشکان کمک کند شدت درمان‌های سرطان مانند پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی را بر اساس ویژگی‌های خاص هر بیمار تنظیم کنند.

محققان می‌گویند که این ابزار هوش مصنوعی به‌تنهایی درباره درمان‌ها تصمیم‌گیری نخواهد کرد، اما می‌تواند یکی از ابزار‌های مورداستفاده پزشکان برای شخصی‌سازی برنامه درمانی باشد.

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=53713

source

توسط bazaksara.ir