پوست پرتقال چطور بر سلامت قلب تاثیر میگذارد؟
پرتقال منبع عالی ویتامین ث است و پوستش نیز سرشار از آنتیاکسیدان، پتاسیم و فیبر است که با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبطاند.
برهمکنش میکروبیوم روده و سلامت کلی بدن سالهاست که مورد توجه محققان قرار دارد و مطالعات گذشته نشان میدهد میکروبیوم روده سالم و برخی غذاها با سلامت بهتر قلب و عروق مرتبط است. حالا محققان دانشگاه فلوریدا دریافتهاند که عصاره پوست پرتقال احتمالا به بهبود سلامت قلب موشهای نر کمک میکند.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از ایندپندنت، با توجه به تحقیقات سالهای گذشته و کشف ارتباط میکروبیوم روده با سلامت کلی بدن، ضربالمثل «تو همان غذایی هستی که میخوری» صادق است. تحقیقات قبلی درمورد سلامت قلب از ارتباط میکروبیوم روده سالم با سوخت و ساز کلسترول خبر میداد که در بیماریهای قلبی نقش مهمی دارد. طبق نتایج مطالعهای که بهتازگی در «مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی» (Journal of Agricultural and Food Chemistry) منتشر شده است، عصارهای که از پوست پرتقال به دست میآید احتمالا به بهبود سلامت قلب و عروق کمک میکند.
تمرکز بر باکتریهای روده
پژوهشگران در این مطالعه روی ترکیب آلی «تریمتیلآمین ان-اکسید» یا «تیاماِیاو» (TMAO) تمرکز کردند. زمانی که باکتریهای میکروبیوم روده از برخی مواد مغذی موجود در مواد غذایی مانند گوشت قرمز و محصولات لبنی تغذیه میکنند تیاماِیاو تولید میشود.
دکتر یو وانگ، متخصص علوم غذایی و نویسنده اصلی این مطالعه، میگوید: «با توجه به تحقیقات قبلی میدانیم که برخی باکتریهای روده حین هضم از برخی مواد مغذی تغذیه میکنند و ماده شیمیایی تیاماِیاو را تولید میکنند که به پیشبینی بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.»
به گزارش مدیکالنیوز تودی، محققان در مطالعات گذشته به ارتباط ماده شیمیایی تیاماِیاو و افزایش خطر بیماریهای قلبی مانند آترواسکلروز، فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی و همچنین بیماری مزمن کلیه و سرطان روده بزرگ اشاره کردهاند.
چرا پوست پرتقال؟
وانگ و تیمش برای کاهش مقدار تیاماِیاو تولیدشده در میکروبیوم روده، سراغ پوست پرتقال رفتند. وانگ گفت: «در عصاره پوست پرتقال برخی مواد شیمیایی پیدا کردیم که تولید تیاماِیاو را که به سیستم قلبی و عروقی آسیب میرساند مهار میکنند.» پرتقال منبع عالی ویتامین ث است و پوستش نیز سرشار از آنتیاکسیدان، پتاسیم و فیبر است که با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبطاند.
متوقف کردن تولید تریمتیلآمین ان-اکسید
دانشمندان برای این آزمایش دو نوع عصاره پوست پرتقال تولید کردند و آنها را آزمودند. یکی از این عصارهها قطبی یعنی آبدوست و حلال در آب بود، و دیگری آبگریز یا غیرحلال در مایع بود. البته محققان میگویند حلالهایی که استفاده کردیم دقیقا شبیه آب و روغن نبودند، اما قطبیت مشابهی داشتند. محققان دریافتند که عصاره پوست پرتقال در بخش غیرقطبی تولید تیاماِیاو را در ۱۰ موش نر متوقف کرده است.
دانشمندان همچنین در بخش قطبی عصاره پوست پرتقال ترکیبی به نام فرولویلپوترسین را شناسایی کردند که آنزیم عامل تولید تریمتیلآمین (TMA) را که در تولید تیاماِیاو دخیل است، مهار میکند. وانگ گفت، با توجه به مطالعات قبلی میدانستیم که بخش غیرقطبی ممکن است کار کند، اما نمیدانستیم که بخش قطبی هم کار میکند، زیرا گزارش مرتبطی از قبل وجود نداشت.
نتایج بهدستآمده نقش میکروبیومهای روده و مواد غذایی بر سلامت انسان را پررنگ میکند و ضرورت تحقیقات بیشتر در این زمینه را نشان میدهد. از آنجایی که پوست پرتقال برای برخی افراد عوارض ایجاد میکند و همچنین با برخی داروهای قلبی متداول مانند استاتینها تداخل دارد، در مصرف آن باید احتیاط کرد.
متخصصان توصیه میکنند که با توجه به اینکه پوست پرتقال تلخ است و معمولا غلظت آفتکشهای باقیمانده روی آن زیاد است، بهتر است آن را خوب بشویید و در انواع سوپ و خورشت، سس و اسموتی استفاده کنید. همچنین میتوانید آنها را بجوشانید و بهمنزله خوشبوکننده طبیعی در حمام یا هنگام ماساژ استفاده کنید.
لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=50822
source