به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،فرناز مشیری، فوق تخصص زنان و زایمان، در خصوص عوارض سقط جنین بر سلامت مادران و خطرات بلندمدت آن توضیح داد. وی سقط جنین را پایان بارداری در هر مرحله‌ای که زندگی نوزاد هنوز ادامه دارد، دانست و به تأکید گفت: سقط جنین نه تنها یک عمل غیرقانونی و مغایر با اصول شرعی است، بلکه منجر به بروز عوارض متعدد و گاهی جبران‌ناپذیر برای مادر می‌شود.

مشیری به یکی از خطرات مهم سقط جنین اشاره کرد و گفت که استفاده از داروهای سقط می‌تواند به سکته مغزی یا قلبی منجر شود. وی همچنین اضافه کرد که در برخی موارد، سقط می‌تواند باعث آشکار شدن بیماری‌های زمینه‌ای مانند تشنج شود. علاوه بر این، داروهای سقط ممکن است با دیگر داروهایی که مادر مصرف می‌کند تداخل داشته باشند و مشکلات کبدی، کلیوی و قلبی ایجاد کنند.

این پزشک متخصص تأکید کرد که یکی از عوارض شدید سقط جنین، کورتاژهای تهاجمی است که می‌تواند بر باروری تأثیر بگذارد. وی توضیح داد که در برخی موارد، زنانی که بارداری اول را تجربه کرده‌اند، پس از سقط به دلیل تهاجمی بودن کورتاژ ممکن است برای همیشه نابارور شوند.

مشیری در ادامه افزود که در برخی موارد مادران پس از تصمیم به سقط، از استفاده از دارو منصرف می‌شوند، اما این می‌تواند باعث بروز نارسایی و معلولیت در جنین شود، زیرا دارو بر بخش‌هایی از جنین تأثیر می‌گذارد.

وی همچنین با اشاره به مشکلات روانی ناشی از سقط، افزود: هزینه‌های درمانی پس از سقط معمولاً بسیار بیشتر از هزینه‌های تولد فرزند است. ضمن اینکه عواقب روانی سقط می‌تواند به تزلزل بنیان خانواده‌ها و حتی به جدایی زوجین منجر شود.

مشیری تأکید کرد که مسئولیت اخلاقی و حرفه‌ای پزشک این است که در مواجهه با خانواده‌هایی که قصد سقط دارند، وقت بگذارد و با آنان مشاوره کند. وی اظهار داشت که بسیاری از مادران پس از مشاوره و صحبت‌های منطقی با پزشک، از سقط منصرف شده‌اند و با تولد فرزند خود خوشحال و شکرگزار بوده‌اند. مشیری گفت که در بسیاری از مواقع، پس از تولد فرزند، مادران پیام‌هایی از رضایت و خوشحالی ارسال کرده‌اند که این نشان‌دهنده اهمیت مشاوره‌های صحیح قبل از تصمیم‌گیری است.

لطفاامتیاز دهید

source

توسط bazaksara.ir