به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،تحقیقات جدید به رهبری «هیروشی اونو» از مرکز علوم پزشکی ریکن در ژاپن نشان میدهد که آنتیژنهای موجود در غذاها، بهویژه پروتئینهای شیر، میتوانند بهطور موثری رشد تومورها را در ناحیه شکم متوقف کنند. این مطالعه که در نشریه «مرزهای ایمنیشناسی» منتشر شده، به بررسی چگونگی تحریک سیستم ایمنی رودهای توسط این پروتئینها پرداخته و نحوه اثرگذاری آنها بر مهار تشکیل تومورهای جدید را توضیح میدهد.
با اینکه آنتیژنهای غذایی بهدلیل ارتباطشان با واکنشهای آلرژیک در رسانهها بهطور منفی معرفی میشوند، این تحقیق نشان میدهد که آنها همچنین میتوانند به عنوان یک عامل محافظتی در برابر تومورها عمل کنند. محققان پیشتر دریافتند که این آنتیژنها تنها در روده کوچک، و نه در روده بزرگ، سلولهای ایمنی را فعال میکنند.
در این مطالعه، با انجام آزمایشهایی روی موشها، تیم تحقیقاتی نتیجهگیری کرد که سرکوب تومورها ارتباط مستقیمی با حضور آنتیژنها دارد و این اثر به ارزش تغذیهای غذا وابسته نیست. سه نوع رژیم غذایی مختلف بر روی سلولهای ایمنی، بهویژه سلولهای «تی»، تأثیر گذاشت و فرآیند بیولوژیکی مرتبط را مشخص کرد.
این یافتهها پیامدهای بالینی قابل توجهی دارند، بهویژه برای افرادی که با مشکلات گوارشی مواجهاند. رژیمهای غذایی پایهای عاری از آنتیژن، که شامل آمینواسیدهای ساده است اما پروتئین ندارد، میتواند به کاهش مشکلات گوارشی کمک کند و به طور غیرمستقیم بر مبارزه با تومورها تأثیر بگذارد.
source