فیلر بینی، روشی کمتهاجمی برای فرمدهی موقت بینی است که در صورت انجام صحیح، نتایج طبیعی و کمعارضهای دارد. با شناخت عوارض و نکات آن، انتخاب مطمئنتری داشته باشید.
فهرست موضوعات
فیلر بینی روشی درمانی- زیبایی بوده به معنای اصلاح برخی از نواقص بینی مورد استفاده قرار میگیرد. در فیلر بینی از اسید هیالورونیک و کلسیم هیدروکسی لپاتیت استفاده میشود که تولید کلاژن و الاستین را افزایش میدهند. متاسفانه گاهی فیلر بینی آنطور که باید و شاید پیش نرفته و فرد دچار عوارض ناخواسته خواهد شد. در این بخش از سایت زیبامون به عوارض فیلر بینی و حقیقتهای مرتبط با آن اشاره شده است.
حقیقتهایی درباره فیلر بینی
فیلر در واقع روشی کم تهاجمی برای اصلاح انحنای بینی، رفع ناهمواریها و کوچک کردن بینیهای بیش از حد بزرگ بوده که اثرات آن جزئی است و جای جراحی دائمی را نمیگیرد با این حال فیلر بینی روش ترزیقی بوده که اثرات آن موقتی بوده و بین بین 6 تا 18 ماه دوام دارد که برای ماندگاری نیاز به تکرار خواهد داشت. ترزیق فیلر کمتر از چند دقیقه زمان برده در نتیجه پس از آن متقاضی زیبایی میتواند به فعالیتهای عادی خویش برگردد.
اگر ترزیق فیلر بینی به درستی انجام شود نتیج آن طبیعی و تا حد امکان بدون عوارض احتمالی خواهد بود اما در صورت خطا یا تکنیک نادرست، ظاهر غیرطبیعی شده و میتواند خطرناک باشد. در صورت نارضایت بخش بودن نتایج بعضی ایرادها قابل اصلاح یا حذف هستند که توسط متخصص زیبایی انجام خواهد شد.
عوارض فیلر بینی
فیلر بینی میتواند نتایج مثبت متعددی داشته باشد اما با این حال بروز عوارض دور از انتظار نخواهند بود. احتمال بروز بعضی از عوارض کمتر و بعضی دیگر بیشتر خواهد بود. در ادامه به عوارض احتمالی فیلر بینی اشاره شده است:
ورم و کبودی
ورم و کبودی نواحی ترزیق شده شایعترین عارضه است که در چند روز اول پس از تزریق ظاهر میشود و معمولا با استراحت و استفاده از یخ کاهش مییابد. برای کاهش درد و احتمال عفونت ممکن است پزشک مسکن و آنتی بیوتیک تجویز نماید.
قرمزی و التهاب
ظاهر شدن قرمزی و التهاب در محل تزریق تا حدودی طبیعی است اما در صورت ادامهدار بودن یا شدت یافتن، نیاز به بررسی بیشتر داشته که میبایست در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد.
بی حسی
برای ترزیق فیلر میتوان از بی حسیهای موضعی استفاده کرد تا درد حین ترزیق را کاهش دهند. احساس بیحسی یکی از عوارض فیلر بینی بوده که معمولا پس از مدت کوتاهی از بین میرود مگر اینکه ادامه دار شود که در این صورت حتما باید موضوع را با پزشک درمیان گذاشت.
رنگپریدگی یا تغییر رنگ پوست
در صورت حساسیت یا واکنش در محل تزریق این احتمال وجود دارد که رنگ پوست ناحیه ترزیق شده و اطراف آن تغییر کند.
درد یا حساسیت
از آنجاییکه فیلر به روش ترزیق انجام میشود فرد در ناحیه تحت درمان شاید احساس درد و ناراحتی داشته باشد و این احتمال هم وجود دارد که دچار حساسیت و خارش شود. معمولا در چنین مواقعی داروهای مسکن کافی هستند اما ارگ میزان درد و حساسیت شدید باشد باید به پزشک معالج مراجعه کرد.
عفونت
عفونت در محل ترزیق نادر است مگر اینکه محل به خوبی ضد عفونی نشده و ترزیق در محیطی بهداشتی انجام نشود. علائم عفونت فیلر بینی شامل تب، ورم شدید و دائمی و درد شدید است که نیاز به مصرف آنتیبیوتیک دارد.
تشکیل توده زیرپوستی
یکی از عوارض فیلر بینی ناهموار شدن پوست و ظاهر شدن برجستگی است که اگر خفیف باشد پزشک ماساژهایی را آموزش خواهد داد که به راحتی اصلاح میشوند اما اگر تودههای زیر پوستی به شکل ناهنجار باشند نیاز به درمانهای خاص خواهد بود که معمولا به دلیل استفاده از مواد نامرغوب و ترزیق نادرست است.
نکروز یا مرگ بافت
نکروز یا مرگ بافت احتمالی نادر اما جدی در فیلر بینی است. در چنین حالتی فیلر به اشتباه وارد رگ اصلی خونی بینی شده یا فشار بیش از حد به عروق خونی وارد میشود در نتیجه خونرسانی به بافت مختل خواهد شد که انسداد عروق اتفاق میفتد. علائم نکروز شامل تیره شدن یا سیاه شدن پوست و همچنین درد شدید بوده که باید سریع درمان شود و گاهی نیاز به پیوند پوست خواهد بود.
انسداد عروق خونی
انسداد عروق خونی زماین رخ میدهد که فیلر به عروق خونی وارد شده بنابراین شدت خونرسانی کاهش یافته و بافت آسیب میبیند. عوارض فیلر بینی ناشی از انسداد عروق خونی جدی است و در صورت بروز، نیازمند مداخلات فوری و جدی خواهد بود.
نکته: عوارض فیلر بینی لزوما در همه افراد رخ نمیدهد بلکه اگر به روش درست و اصولی انجام شود نتایج آن بی خطر و دلنشین خواهد بود. گاهی اوقات شرایط غیر قابل پیش بینی بوده و عوارضی رخ میدهند که البته احتمال بروز آنها کم و نادر است.
راهکارهای کمتر شدن عوارض فیلر بینی
تصور عوارض فیلر بینی میتواند ترسناک باشد. برخی از عوارض موقتی و گذرا بوده که احتمال بروز آن در همه افراد وجود دارد. علت بروز عوارض فیلر بینی به چند عامل بستگی دارد:
- مهارت و تجربه پزشک: اگر تزریق توسط فرد غیرمتخصص یا در مراکز غیرمعتبر انجام شود، احتمال بروز خطا و عوارض افزایش خواهد یافت.
- نوع و کیفیت فیلر استفاده شده: فیلرهای مورد استفاده باید مجوز لازم را از سازمانهای مربوطه کسب نموده باشند در غیر این صورت بیکیفیت و غیرمجاز بوده و احتمال بروز عوارض را افزایش میدهند.
- مکان قرارگیری ناصحیح فیلر: نحوه ترزیق فیلر بسیار مهم است. گر فیلر به عروق خونی، ناحیههای حساس و با زاویه نادرست تزریق شود، ریسک عوارض بیشتر خواهد شد.
- آمادگی نادرست بیمار: متقاضیان زیبایی باید سابقه بیماریهای خاص، حساسیتها یا داروهای مصرفی را به پزشک اطلاع دهند؛ در صورت عدم اطلاع، احتمال بروز عوارض بیشتر خواهد شد.
- مراقبتهای پس از تزریق: عدم رعایت مراقبتهای پس از ترزیق مانند تماس با گرما، فشار یا تماس مستقیم با آب و مواد آرایشی میتواند سبب بروز عوارض شود.
- واکنشهای آلرژیک: بعضی افراد در مقابل فیلر و مواد تشکیل دهنده آن واکنش نشان میدهند.
- ناتوانی در تشخیص و مدیریت عوارض زودرس: در صورت بروز عوارض و درمان نشدن به موقع عوارض شدیدتر اتفاق خواهد افتاد.
- مشکلات ساختاری یا آناتومیکی فرد: ساختار بینی یا حساسیتهای خاص میتواند ریسک عوارض را بیشتر کند.
نتیجه گیری
فیلر بینی که یکی راهکار درمانی – زیبایی محسوب میشود که علی رغم نتایج مثبت و زیبایی که به دنبال دارد ممکن است عوارضی را هم داشته باشد. عوارض فیلر بینی لزوما در همه افراد رخ نمیدهند بلکه اگر در مراکز درمانی معتبر انجام شوند میتواند نتایج ایدهآل داشته باشند.
سوالات متداول
آیا فیلر بینی همیشه با عوارض همراه است؟
فیلر بینی همیشه با عارضه همراه نیست بلکه اگر به درستی و نزد فرد متخصص انجام شود میتواند نتیاج مثبتی داشته باشد.
عوارض فیلر بینی کدامند؟
قرمزی و کبودی، ورم و التهاب، بی حسی، درد و حساسیت، عفونت، تشکیل توده زیر پوستی، عفونت، نکروز و انسداد عروق خونی از عوارض احتمالی فیلر بینی هستند.
source