چه وسیله گرمایشی بخریم؟ شومینه برقی یک وسیله گرمایشی برقی است که ظاهری شبیه به شومینه های معمولی دارد. این وسیله به محیط زیست آسیب نمی رساند و مانع قطع درختان می شود. همچنین در نظر داشته باشید که شومینه های برقی هوا را به هیچ عنوان آلوده نمی کنند.
گرمایی که از شومینه برقی انتقال پیدا می کند، بدون دود و گاز سمی بوده به همین جهت مورد استقبال مردم است. اما این دستگاه مصرف برق بالایی، نسبت به سایر شومینه ها داشته و به همین دلیل قیمت بالاتری را دارا است. از مزایا و معایب شومینه برقی می توان به نصب راحت، نگهداری آسان، هزینه نصب پایین و مصرف انرژی بالا، افزایش احتمال آتش سوزی، مصرف بالای برق و … اشاره کرد. در ادامه این گزارش به بررسی مزایا و معایب شومینه برقی در مکان های مختلف، می پردازیم.
شومینه برقی چیست؟
شومینه برقی نوعی شومینه است که به جای استفاده از سوخت های فسیلی ماند چوب، زغال، گاز و … از برق برای تولید گرما استفاده می کند. شعله های شومینه برقی با استفاده از لامپ های ال ای دی یا شمعی، که به همراه یک کاغذ متحرک که به صورت افقی در داخل شومینه در حرکت است، ایجاد می شود.
این وسیله به یک هیتر برقی مجهز وصل است که با استفاده از سیستم کانوکشن، کل فضای اتاق را به صورت یکنواخت گرم نگه می دارد. در صورت خرید شومینه برقی این وسیله را می توانید در اتاق های مختلف استفاده کنید. شومینه های برقی نسبت به شومینه های سنتی، کارایی و کاربری آسان تری دارند.
انواع شومینه های برقی
شومینه برقی از لحاظ ظاهری و نحوه نصب آن، انواع متفاوتی دارد. از جمله:
۱. شومینه دیواری
شومینه های دیواری بر روی دیوار یا درون آن نصب می شوند. از این سبک وسیله گرمایشی برای دکوراسیون پذیرایی استفاده می شود.
۲. شومینه برقی ۲ طرفه
طراحی این نوع شومینه برقی ۲ طرفه به گونه ای است که از ۲ طرف نور و گرما پخش می کند تا محیط را زیبا و جذاب سازند.
۳. شومینه برقی ۳ طرفه
در این نوع شومینه از ۳ طرف به محیط، نور و گرما منتقل می شود. به علاوه از این سبک شومینه برقی برای جداسازی فضاهای مختلف خانه استفاده می شود.
۴. شومینه برقی هوشمند
این نوع شومینه برقی، دارای ریموت کنترل کننده هستند تا از دور نیز بتوان تنظیمات آنها را به سادگی انجام داد. این سبک وسیله گرمایشی را می توانید در اتاق های مختلف خانه از جمله پذیرایی و اتاق خواب استفاده کرد.
۵. شومینه برقی ایستاده
شومینه برقی ایستاده، زمینی یا پایه دار، مانند بخاری برقی به کمک پایه هایی که دارد، بر روی کف ساختمان ها می ایستد. عمدتا از این وسیله به عنوان یک دکوری جذاب برای پذیرایی استفاده می شود.
مزایای شومینه های برقی
واضح است که نمی توان به تنهایی با انرژی الکتریکی، شعله های واقعی آتش و گرما را تجربه کرد. با وجود مواردی که به عنوان مشکلات شومینه برقی مطرح می شود، مزایای این وسیله می تواند شما را ترغیب به خرید آن کند. مزایای شومینه برقی عبارتند از:
امنیت بالا
هر سال شاهد این هستیم که تعداد زیادی از هموطنانمان به دلیل گازگرفتگی ناشی از وسایل گرمایشی گازی، دچار مرگ خاموش می شوند. در این شرایط وسیله گرمایشی به نام شومینه برقی که بدون دودکش، گاز و زغال کار می کند، وارد بازار شد.
یکی از معایب شومینه برقی شاید در این مورد احتمال وجود برق گرفتگی در سیم های آسیب دیده این وسیله باشد، پس در مزیت امنیت، مزایا و معایب شومینه برقی را بررسی کردیم.
نصب راحت و آسان
به دلیل وجود تنوع بالا در نوع طرح، رنگ و مدل شومینه های برقی، می توانید به دکوراسیون خانه تان دقت کنید و یک شومینه برقی مناسب با خانه تان انتخاب کنید. نصب شومینه های هیزمی و گازی دردسر و سختی های خود را دارد؛ اما شومینه برقی ها نصب خاصی نداشته و فقط با زدن سیم کابل آن به پریز برق، این وسیله شروع به کار کردن می کند.
طراحی ظاهری زیبا
ابتدایی ترین موضوع که در خرید شومینه برقی اهمیت دارد، میزان مصرف انرژی آن است. در مرحله بعدی زیبایی آن مورد توجه است طراحی های منحصر به فرد، باعث شده است تا از این وسیله به عنوان یک دکوری لوکس نیز استفاده شود.
یکی از مزیت های شومینه برقی برای استفاده در چهار فصل سال این است که از شومینه می توان در تابستان به عنوان یک دکوری جذاب استفاده کرد. در زمستان نیز گرمای تولید شده توسط آن بسیار مطبوع است.
دوام بالا
از دیگر مزایا و معایب شومینه برقی می توان به دوام بالای آن نسبت به مدل های گازی مشابه اشاره کرد. این موضوع در بین مزایای شومینه برقی، برتری پیدا کرده است. در ابتدای خرید شما نسبت به شومینه گازی هزینه بیشتری پرداخت می نمایید، اما در نهایت فواید وسیله ای که می خرید بیش از پیش است.
راندمان بالا در تولید گرما
مصرف بالای برق از جمله معایب شومینه برقی می باشد. برای رفع این مشکل به سراغ دسته بندی شومینه با مصرف انرژی استاندارد بروید.
حمل و نقل ساده
شومینه های برقی نسبت به مدل های گازی، سبک تر بوده و حمل آنها در بخش های مختلف خانه بسیار ساده است. ممکن است نمونه هایی از شومینه های برقی مانند، مدل های کلاسیک که ابعاد بزرگ تری دارند، حمل چندان ساده ای نداشته باشند؛ اما در نهایت قابلیت جابه جایی شومینه برقی، آسان و راحت می باشد.
معایب شومینه برقی
به دلیل تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی حرارتی، شومینه های برق، برق زیادی را مصرف می کنند. از معایب شومینه برقی برای ۴ فصل می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
۱. بالا بودن قیمت شومینه برقی
شومینه های برقی، قیمت بالایی دارند اما نمونه های استاندارد آن که دارای بر چسب انرژی هستند، قیمت بهینه تری را دارا هستند.
۲. مصرف برق بالا
اولین دلیلی که در زمان خرید شومینه برقی باید به آن توجه کنید، مصرف برق زیاد این دستگاه می باشد. خرید شومینه برای مناطقی که هزینه برق در آن جا زیاد است، توصیه نمی شود. همچنین در تابستان می توان از شومینه برقی که خاموش است، به عنوان یک وسیله دکوری برای گذاشتن کتاب، گلدان و لوازم خود، استفاده کرد.
۳. خطر اتصالات
یکی از مشکلاتی که هیزم سوزهای برقی دارند، ایجاد اتصال کوتاه در سیم کشی برق آن است، این موضوع می تواند باعث برق گرفتگی در افراد شود.
شومینه بخریم یا نخریم؟
شومینه برقی یک وسیله گرمایشی مدرن بوده که گرمایش مطبوعی را تولید می کند. به این ترتیب از این وسیله می توان در اتاق های مختلف خانه استفاده کرد، در بین مزایا و معایب شومینه برقی می توان به قیمت بالای آن به عنوان یک عیب بزرگ اشاره کرد، اما در کنار آن شومینه های برقی هیچ آلودگی زیست محیطی ایجاد نکرده و فضای اطراف خود را به خوبی گرم می کنند.
از دیگر مزایای آن می توان به تنوع بالای طرح و رنگ، دوام بالا نسبت به مدل های شومینه گازی، نصب راحت و آسان و … اشاره کرد.
source