
برای نخستینبار در بریتانیا زنی که بدون رحم به دنیا آمده بود صاحب فرزند شد
زن ۳۶ سالهای در بریتانیا که بدون رحم به دنیا آمده بود، توانست پس از دریافت پیوند رحم برای اولین بار صاحب فرزند شود. رویدادی که یک نقطه عطف در علم پزشکی این کشور محسوب میشود.
«گریس دیویدسون» در ۱۹ سالگی به بیماری نادری تشخیص داده شد که بهموجب آن رحم سالمی نداشت و امکان بارداری و زایمان را از دست داده بود.
در سال ۲۰۲۳، خواهرش رحم خود را در قالب برنامهی اهدای زنده به او اهدا کرد. این نخستین عمل موفق پیوند رحم در بریتانیا بود.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از یورونیوز، بنا بر اعلام مرکز درمانی «امپریال کالج هلثکر»، خانم دیویدسون پس از درمانهای باروری توانست در ماه فوریه از همین رحم اهدایی و از طریق عمل سزارین دختری به دنیا آورد. حال مادر و نوزاد خوب گزارش شده است.
دکتر ایزابل کیروگا، جراح در بنیاد خیریه پیوند رحم بریتانیا که هزینه عمل را تأمین کرده، گفت: «پیوندها معمولاً برای نجات جان انجام میشوند، اما در این مورد، ما توانستیم کیفیت زندگی را ارتقا دهیم و حتی زندگی جدیدی خلق کنیم.»
به گفته این بنیاد، تولد این نوزاد حاصل بیش از ۲۵ سال پژوهش در زمینهی پیوند رحم بوده است.
در سطح جهانی، تاکنون بیش از ۱۰۰ پیوند رحم انجام شده که بیش از ۵۰ مورد آن منجر به تولد نوزادان سالم شدهاند. نخستین زایمان موفق در این حوزه، سال ۲۰۱۴ در سوئد گزارش شد.
طبق برآورد سرویس سلامت ملی بریتانیا، از هر ۵ هزار زن در این کشور، یک نفر بدون رحم به دنیا میآید. این روش درمانی میتواند برای زنانی که به دلایل مختلف مانند بیماریهای نادر یا درمان سرطان رحم خود را از دست دادهاند، جایگزینی برای سرپرستی یا رحم جایگزین (رحم اجارهای) فراهم کند.
کارشناسان مستقل این تولد را «نقطه عطفی» در علم پزشکی توصیف کردهاند، اما هشدار دادهاند که همچنان باید بررسیهای بیشتری انجام شود تا ایمنی این عمل برای اهداکننده، گیرنده و کودک تضمین شود.
قرار است طی ماههای آتی در بریتانیا پنج عمل پیوند رحم انجام شود و پس از به دنیا آمدن نوزادان، رحم پیوندی از بدن زنان خارج شود. در این مدت، بیماران داروهای سرکوبکنندهی سیستم ایمنی مصرف خواهند کرد.
نیکولا ویلیامز، استاد اخلاق تولیدمثل انسانی در دانشگاه لنکستر بریتانیا، در این خصوص گفت: «باید با دقت زیادی میان خطرات و منافع این روش تعادل برقرار شود.»
در همین حال، لورا اُداناوان، استاد حقوق در دانشگاه شفیلد، خاطرنشان کرد که مسئولان سازمان سلامت بریتانیا باید تصمیم بگیرند آیا پیوند رحم باید تحت پوشش عمومی قرار گیرد و چه کسانی حق دسترسی به این درمان را خواهند داشت. وی افزود: «این تصمیمها در زمینهی منابع محدود، بسیار دشوار خواهند بود.»
لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=52762
source