قهوه را چه زمانی بنوشیم که خطر مرگ زودرس را کاهش دهد؟
نوشیدن قهوه در صبح با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ زودرس (به هر دلیلی) و کاهش ۳۱ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است
کارشناسان همواره بر ارتباط بین نوشیدن قهوه و تقویت سلامتی قلب تاکید کردهاند، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که این فواید با زمان نوشیدن قهوه نیز مرتبط است.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از ایندپندنت، بر اساس مطالعهای که روز سهشنبه در مجله قلب اروپا (European Heart Journal) منتشر شد، محدود کردن نوشیدن قهوه به ساعات صبح بهترین انتخاب است.
دکتر لو کی، استاد دانشکده بهداشت عمومی و طب گرمسیری سلیا اسکات ودرهد در دانشگاه تولان نیواورلئان، میگوید: «این اولین مطالعهای است که الگوی زمانی نوشیدن قهوه و آثار آن بر سلامتی را بررسی میکند. ما معمولا در راهنماییهای تغذیهای، درباره زمان مصرف توصیهای ارائه نمیدهیم، اما شاید لازم باشد در آینده به این موضوع هم فکر کنیم.»
به گزارش سیانان، بیشتر تحقیقات گذشته که اثر مصرف قهوه را در طول زمان بررسی کردهاند، دریافتهاند که مصرف متعادل قهوه میتواند با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبیعروقی و مرگ زودرس مرتبط باشد. با این حال هنوز درباره برخی عوامل موثر بر این فواید مانند ژنتیک، مقدار قهوه مصرفی یا شیرینکنندههای اضافهشده شواهد قطعی وجود ندارد.
نویسندگان این مطالعه دادههای رژیم غذایی و سلامتی ۴۰ هزار و ۷۲۵ بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر را که از پیمایش ملی سلامت و تغذیه (NHANES) طی سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ به دست آمده بود، بررسی کردند. شرکتکنندگان در این پیمایش طی ۱۰ دوره، جزئیات غذاهای مصرفی در روز قبلشان را ارائه کردند. اطلاعات زیرگروهی متشکل از هزار و ۴۶۳ بزرگسال زن و مرد شرکتکننده در «مطالعه اعتبارسنجی سبک زندگی» (Lifestyle Validation Study) که حداقل یک هفته گزارش غذایی ثبت کرده بودند، هم در این تحقیق گنجانده شد.
در این مطالعه، هر دو نوع قهوه کافئیندار و بدون کافئین بررسی شدند و زمانبندی مصرف قهوه به سه دوره دستهبندی شد: صبح، از ساعت ۴ تا ۱۱:۵۹، بعدازظهر، از ساعت ۱۲ تا ۱۶:۵۹ و شب، از ساعت ۱۷ عصر تا ۳:۵۹ دقیقه بامداد.
محققان دو الگوی مصرف را شناسایی کردند: صبح و تمام روز. در پایان دوره پیگیری که بهطور متوسط حدود ۱۰ سال بود، چهار هزار و ۲۹۵ نفر به دلایل مختلف فوت کردند که علت مرگ هزار و ۲۶۸ نفر بیماریهای قلبیعروقی و علت ۹۳۴ مرگ سرطان بود.
نتایج بررسیها نشان داد مصرفکنندگان قهوه فقط در صبحها، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشیدند، با ۱۶ درصد کاهش خطر مرگ زودرس به هر علت و ۳۱ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبیعروقی مواجه شدند. اما کسانی که عادت داشتند در طول روز قهوه بنوشند، کاهش خطر مشابهی را تجربه نکردند.
این نتایج حتی پس از در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذاری مانند ساعات خواب، سن، نژاد،، جنسیت، درآمد خانوادگی، سطح تحصیلات، سطح فعالیت فیزیکی، امتیاز رژیم غذایی و ابتلا به سایر بیماریها دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا، همچنان معتبر باقی ماند.
از طرفی، برای کسانی که صبحها قهوه مینوشیدند، مقدار قهوه مصرفشدهــ چه حاوی کافئین و چه بدون کافئینــ فرقی نداشت و اینکه کمتر از یک فنجان یا بیش از سه فنجان قهوه نوشیده بودند، نتایج را تغییر نمیداد و مصرف قهوه در صبح همچنان نسبت به سایر الگوها در کاهش خطر مرگومیر، موثرتر بود.
ونسا کینگ، سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا که در این مطالعه شرکت نداشت، خاطرنشان میکند که این مطالعهای مشاهدهای بوده و در محیط آزمایشی انجام نشده است، پس بنا بر ماهیت آن، تنها یک ارتباط را نشان میدهد، نه رابطهای علتومعلولی را بین نوشیدن قهوه در صبح و کاهش خطر مرگ زودرس. با این حال، او افزود: «این یافتهها اهمیت دارند، زیرا بیماریهای قلبیعروقی اصلیترین علت مرگ در آمریکا محسوب میشوند.»
متخصصان با وجود آنکه این مطالعه را یکی از بهترین پژوهشهای سالهای اخیر در این زمینه میدانند، به محدودیتهای آن هم اشاره کردهاند. اینکه ممکن است خاطرات مربوط به زمان یا مقدار غذاهای صرفشده نادرست یا جانبدارانه باشند و از طرفی نمیتوانند نشانه عادات طولانیمدت باشد. همچنین با وجود در نظر گرفتن عوامل مخدوشکننده پژوهش، همچنان ممکن است پای عوامل دیگری هم در میان باشد که اثر آنها محاسبه نشده است.
کی میگوید یک توجیه احتمالی برای نتایج این است که مصرف قهوه در عصر و شب میتواند چرخه شبانهروزی بدن و سطح هورمونهایی مانند ملاتونین را مختل کند. سطوح پایین ملاتونین با بالا رفتن فشار خون، افزایش استرس اکسیداتیو و خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی مرتبط است.
قهوه همچنین آنتیاکسیدانهایی دارد که با خنثی کردن رادیکالهای آزاد باعث کاهش التهاب در بدن میشوند و ممکن است خطر بیماریهای قلبیعروقی را کاهش دهند.
از طرفی این احتمال را هم نمیتوان رد کرد الگوی نوشیدن قهوه در صبح میتواند نشانگر یک سبک زندگی سالم باشد. برای مثال آنهایی که صبحها قهوه مینوشند، ممکن است به ورزش کردن و خوردن غذاهای غیرفراوریشده تمایل بیشتری داشته باشند.
لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=50628
source