جویدن یخ؛ از آسیب‌ به دندان‌ها تا مشکلات سلامت

جویدن یخ در دسته عادت‌هایی مانند دندان‌قروچه، مکیدن شست، گاز‌ گرفتن لب و دیگر اعمال تکراری قرار می‌گیرد که برای مقابله با استرس انجام می‌شوند.

جویدن ناخن‌، سر خودکار، پاک‌کن‌ مداد یا یخ شاید راهی برای مقابله با کسالت یا کاهش اضطراب باشد، اما متخصصان بهداشت دهان و دندان هشدار می‌دهند که ممکن است ترک‌خوردگی، شکستگی یا خرد شدن دندان‌ها را به همراه داشته باشد. همچنین اگر نمی‌توانید جلو ولعتان برای جویدن یخ را بگیرید، احتمالا با مشکلات اساسی سلامت مواجهید. جویدن یخ در مینای دندان ترک ایجاد می‌کند که به آن ترک‌های مویی (craze lines) می‌گویند. این ترک‌های ریز ممکن است گسترش یابد و درنهایت سبب شکستگی دندان شود.  

به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از ایندپندنت از واشینگتن‌پست، به نقل از هالی شاو، استادیار کالج پزشکی دانشگاه کلمبیا، می‌نویسد: «مینای دندان سخت‌ترین ماده بدن است، اما با جویدن مکرر یک چیز سخت آسیب می‌بیند و قطعا یخ جزو همین موارد است.»

جویدن یخ در دسته عادت‌هایی مانند دندان‌قروچه، مکیدن شست، گاز‌ گرفتن لب و دیگر رفتارهای تکراری قرار می‌گیرد که «رفتارهای فراعملکردی» (parafunctional activities) نامیده می‌شوند. این عادت‌های بسیار رایج در حدود ۹۰ درصد افراد دیده می‌شود و معمولا ناشی از اضطراب و دیگر عوامل عاطفی است.

الک ایدلمن، مدرس سیاست‌های بهداشت دهان و دندان و اپیدمیولوژی در دانشگاه هاروارد، می‌گوید جویدن یخ به دندان‌ها و لثه‌ آسیب دائمی وارد می‌کند و به رباط‌‌‌هایی که استخوان را به دندان متصل می‌کنند، فشار می‌آورد که خونریزی و تحلیل استخوان را به همراه دارد. 

این عادت‌های فراعملکردی به‌خودی‌خود به دندان‌های سالم آسیب وارد نمی‌کنند، اما وقتی دندان‌ها آسیب دیدند، این عادت‌ها خطرآفرین می‌شوند. برای مثال، جویدن یخ یا چیزهای سفت برای افرادی که دندان‌های بالا و پایینشان هنگام گاز گرفتن به‌خوبی روی هم قرار نمی‌گیرد، خطرناک است. همچنین دندان‌های ترمیم‌شده قدیمی مانند دندان‌های پرشده یا روکش‌شده با خطر مواجه‌اند. 

تکه‌‌های یخ هم بسیار مهم است. تکه‌های بزرگ و سفت بیشتر آسیب‌زننده‌اند، در حالی‌‌که تکه‌های کوچک و نرم‌تر فشار خیلی کمتری وارد می‌کنند. شاو می‌گوید شاید فکر کنید که جویدن یخ تسکین‌دهنده است، اما باید بدانید که این کار بسیار آسیب‌زننده است. 

او توصیه می‌کند: «اگر هوس کردید چیزهایی مانند یخ، خاک یا کاغذ بخورید که ارزش غذایی ندارند و از مشکلات سلامت مانند کمبود آهن خبر می‌دهند، حتما به متخصص بهداشت و سلامت مراجعه کنید.»

متخصصان توصیه می‌کنند اگر هیچ عارضه زمینه‌ای ندارید و فقط نیازمند تحریک دهانی هستید، سراغ جایگزین‌هایی مانند نوشیدن مایعات با نی، جویدن آدامس بدون قند یا گاز زدن هویج خام و کرفس بروید.     

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=50334

source

توسط bazaksara.ir