نیم قرن پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد می‌شود»، تحقیقات نشان می‌دهد که بروس لی احتمالا به دلیل هیپوناترمی درگذشت؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون به‌شدت پایین می‌آید

پزشکان معتقدند راز تورم مغزی را که منجر به مرگ بروس لی شد، کشف کرده‌اند.

 این هنرپیشه و رزمی‌کار افسانه‌ای ۲۰ ژوییه ۱۹۷۳ در سن ۳۲ سالگی به دلیل تورم مغز در هنگ‌کنگ درگذشت. اکنون پزشکان می‌گویند علت آن تورم نوشیدن بیش از حد آب بوده است.

طبق نوشته محققان در «مجله پزشکی کلیه» (Clinical Kidney Journal)، «ما فکر می‌کنیم ناتوانی کلیه‌ها در دفع آب اضافی باعث مرگ بروس لی شد.» جالب اینجا است که لی به جمله معروفش «مثل آب باش، دوست من» شناخته می‌شود اما به نظر می‌رسد که آب اضافی در نهایت باعث مرگ او شد.

به گزارش نیویورک‌پست، در آن زمان، پزشکان معتقد بودند که تورم مغز به دلیل مصرف مسکن بوده است، اما تقریبا ۵۰ سال پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد می‌شود» (Enter the Dragon)، تحقیقات نشان می‌دهد که او احتمالا به دلیل هیپوناترمی (hyponatremia) فوت کرده است؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون به‌شدت پایین می‌آید.

این یافته‌های محققان با شایعاتی که درباره علت مرگ او وجود داشت، بسیار متفاوت بود؛ از جمله اینکه او به دست افراد تبهکار ترور شد یا اینکه دلباخته‌ای حسود او را مسموم کرد، قربانی یک نفرین شد یا به دلیل گرمازدگی درگذشت.

دانشمندان استدلال می‌کنند که بروس لی به دلایل متعدد در معرض خطر هیپوناترمی قرار داشته است، از جمله مصرف بیش از حد مایعات، استفاده از موادی که تشنگی را افزایش می‌دهند (مانند ماری‌جوانا) و عواملی که توانایی کلیه‌ها را در دفع آب اضافی تضعیف می‌کنند (مانند مصرف برخی داروها، الکل، سابقه آسیب‌دیدگی کلیه یا رژیم غذایی کم‌املاح).

محققان به سوابق قبلی بروس لی که ممکن است با علت مرگ او مرتبط باشد، نیز اشاره کرده‌اند. از جمله مصرف بیش از حد آب.

لیندا، همسر بروس لی، یک‌بار درباره رژیم مبتنی بر مایعات بروس لی شامل آب سیب و آب‌هویج صحبت کرده بود. متیو پلی، نویسنده کتاب «بروس لی: یک زندگی» که سال ۲۰۱۸ منتشر شد، هم بارها به آب زیاد نوشیدن بروس لی در طول روز، به‌ویژه در ساعت‌های پیش از بروز علائم بیماری، اشاره کرده است.

او در کتاب نوشت: «فکر می‌کنم کمی آب نوشیدیم… که شاید باعث شد کمی خسته و تشنه شود. پس از چند جرعه، به نظر می‌رسید کمی سرگیجه دارد… بلافاصله پس از احساس ضعف، بروس از سردرد شکایت کرد.»

محققان این موضوع را که به فعالیتی ساده مانند نوشیدن آب مکررا اشاره شده، نشانه‌ این در نظر گرفتند که میزان مصرف آب لی در روز مرگ او به‌میزان قابل‌توجهی بیشتر از حد معمول بوده است.

سایر موارد موجود در سوابق پزشکی بروس لی که محققان آن‌ها را به‌طور بالقوه، با مرگ او مرتبط دانسته‌اند، عبارت‌اند از مصرف ماری‌جوآنا، الکل، رژیم غذایی کم‌املاح، مصرف برخی داروها، دیورتیک‌ها (ادرارآورها)، مواد مخدر، اختلال عملکرد کلیه، ورزش و سابقه یک دوره ورم مغزی دو ماه پیش از مرگ.

محققان در نتیجه‌گیری نوشتند: «ما فکر می‌کنیم بروس لی به دلیل نوع خاصی از اختلال عملکرد کلیه، یعنی ناتوانی در دفع کافی آب برای حفظ تعادل آب در بدن که عمدتا مربوط به عملکرد لوله‌های‌ کلیوی‌ (توبول‌ها) است، فوت کرده است. اگر مصرف بیش از حد آب با دفع مناسب از طریق ادرار جبران نشود، این وضعیت ممکن است به هیپوناترمی، ورم مغزی و مرگ در عرض چند ساعت منجر شود که با روند زمانی مرگ لی همخوانی دارد.»

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=50002

source

توسط bazaksara.ir