هر تراکنشی که در واقع همان خرید و فروش ارز های دیجیتال است بر بستر بلاکچین اجرا می شود و این موضوع نیاز به پرداخت هزینه ای بسیار محدود دارد که معمولا از حساب کاربر کم می شود. این هزینه را کارمزد می گویند و بر اساس شبکه ای که خرید و فروش بر بستر آن انجام می شود و صرافی که از آن استفاده می کنید متفاوت است. در ادامه صرافی آنلاین سیف اکسچنج ۲۴ شما را کارمزد خرید و فروش ارزهای دیجیتال بیشتر آشنا می کند.

کارمزد ارز دیجیتال

کارمزد خرید و فروش ارز های دیجیتال در صرافی ها به چه نحوی محاسبه می شوند؟

صرافی های ارز دیجیتال معمولا سیستم را به نحوی برنامه ریزی می کنند که کاربران برای استفاده از پلتفرم آنها تشویق شوند. و معمولا با کارمزدهای کم کاربران را ترغیب می کنند تا با معاملات بزرگتر و کارمزدهای پایین تر برای مدت طولانی تری از صرافی آنها استفاده کنند.

شما کاربران گرامی میتوانید کارمزد خرید و فروش تمامی ارزهای دیجیتال و هر مقدار که مد نظر شما است را در پنل کاربری سیف اکسچنج ۲۴ مشاهده کنید. در این پنل انواه هزینه ها از جمله هزینه کارمزد استفاده از شبکه، کارمزد استفاده از پلتفرم صرافی و از طرفی تمامی کارمزدها برای تبدیل ارزهای دیجیتال به ریال را مشاهده کنید.

برای این منظور بهتر است در ابتدا به پنل کاربری سیف اکسچنج ۲۴ وارد شوید و با انتخاب رمز ارز مربوطه و مقدار آن میزان کارمزد را مشاهده کنید. برای راهنمایی می توانید از راهنمای گام به گام استفاده از پلتفرم استفاده کنید و البته در صورت نیاز با پشتیبانی صرافی آنلاین سیف اکسچنج ۲۴ تماس گرفته و از خدمات ۲۴ ساعته در تمامی روزهای هفته بهره مند شوید.

نحوه کارکرد هزینه‌های صرافی ارز دیجیتال

سه عامل مهم وجود دارد که هنگام خرید یا فروش ارزهای دیجیتال از یک صرافی باید به آن توجه کنید:

  • جدول هزینه ‌ها: ممکن است با هزینه ‌های مختلفی روبرو شوید، از جمله هزینه ‌های انتقال بانکی (برای انتقال وجه به حساب بانکی یا از آن)، هزینه ‌های استخراج، هزینه‌ های حساب، هزینه‌ های معاملات لحظه‌ ای و هزینه ‌های تراکنش پلکانی.
  • موقعیت مکانی: بسیاری از صرافی‌ها تحت نظارت نیستند و برخی تنها برای افرادی که در مناطق جغرافیایی خاصی زندگی می‌کنند قابل دسترسی هستند.
  • در دسترس بودن: همه ارزهای دیجیتال در تمامی صرافی ‌ها قابل معامله نیستند.

کارمزد تراکنش‌های ارز دیجیتال

کارمزد های تراکنش در حوزه ارز دیجیتال انواع مختلفی دارند:

صرافی‌ها و خدمات معاملاتی ارز دیجیتال در هنگام خرید، فروش یا مبادله ارزهای دیجیتال، کارمزد معاملاتی دریافت می‌کنند. این کارمزد ها یکی از منابع اصلی درآمد صرافی ‌ها هستند که در کنار دیگر منابع درآمدی مانند تبلیغات، هزینه‌ های لیست کردن رمزارزها و خدمات ویژه، نقش کلیدی در سود آوری آن‌ها دارند.

کیف ‌پول‌ های بلاک ‌چینی که بخشی از خدمات استاندارد یک صرافی ارز دیجیتال نیستند، معمولاً برای هر واریز یا برداشت کارمزد جداگانه‌ ای دریافت می‌کنند. این کارمزد ها معمولاً برای پشتیبانی از توسعه و نگهداری کیف ‌پول استفاده می‌شوند.

هر ارز دیجیتال ساختار خاصی برای کارمزد تراکنش ‌ها در سیستم خود دارد. برای مثال، بیت کوین (BTC) این هزینه را «کارمزد شبکه» می‌نامد، اتریوم (ETH) آن را به عنوان «گس فی» معرفی می‌کند، و در پلتفرم سولانا (SOL) این هزینه به عنوان «کارمزد تراکنش» شناخته می‌شود.

این هزینه‌ها به صورت خودکار در قیمت تراکنش‌ ها لحاظ می‌شوند و معمولاً برای خریدار و فروشنده به ‌صورت غیر مستقیم قابل مشاهده هستند. با این حال، باید بدانید که این هزینه ‌ها بخشی از ارزش اضافه ‌ای است که در پشت‌ پرده تبادل می‌شود. با وجود تفاوت در نام‌ گذاری، مفهوم کلی همه این هزینه ‌ها به افزودن مبلغی جزئی به هر تراکنش برای تأمین هزینه ‌ها و حفظ عملکرد شبکه بر می‌گردد.

کارمزد تراکنش ارز دیجیتال

انواع هزینه های کارمزد معامله در صرافی

شما به عنوان کسی که اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال می کنید می توانید انواع مختلفی از تراکنش ها را در صرافی به انجام برسانید که هر کدام از آنها ساختار قیمتی متفاوتی را دارند. در ادامه به بخشی از این موارد اشاره میکنیم که نیاز است در هنگام استفاده از هر پلتفرمی به آن توجه داشته باشید.

کارمزد شبکه: هزینه شبکه در حقیقت کارمزدی است که برای انجام موفقیت آمیز یک تراکنش در شبکه بلاکچین پرداخت می شود.

هزینه شبکه: مبلغی است که برای پردازش و تکمیل موفقیت‌ آمیز تراکنش ‌های بلاک چینی پرداخت می‌شود. این هزینه به ماینرها یا اعتبارسنج ‌های شبکه اختصاص داده می‌شود که مسئولیت تضمین امنیت و پایداری سیستم را بر عهده دارند. به همین دلیل، این مبلغ را می‌توان به نوعی هزینه ‌ای برای تأمین‌کنندگان امنیت شبکه در نظر گرفت.

هر زمان که یک ارز دیجیتال را به کیف پول یا آدرس دیگری ارسال می‌کنید، میزان کارمزد شبکه می‌تواند متغیر باشد. عوامل متعددی بر مقدار این کارمزد تأثیر می‌گذارند؛ از جمله نوع شبکه بلاک چین انتخابی و زمان دقیق انجام تراکنش در طول شبانه‌روز.

کارمزد صرافی: کارمزد صرافی به مبلغی گفته می‌شود که در ازای استفاده از خدمات یک پلتفرم معاملاتی پرداخت می‌کنید. این هزینه را می‌توان مشابه حق‌ الزحمه‌ای دانست که کارگزاری ‌های بورس برای انجام معاملات سهام دریافت می‌کنند. میزان این کارمزد بر اساس سیاست‌ های صرافی متغیر است و برای فعالیت ‌هایی مانند خرید و فروش، واریز و برداشت وجه یا حتی دریافت وام از صرافی اعمال می‌شود.

کارمزد ترید: کارمزد معاملات، مبلغی است که برای تکمیل یک تراکنش موفق در پلتفرم معاملاتی به صرافی پرداخت می‌شود. این هزینه، یکی از اصلی‌ ترین منابع درآمدی صرافی‌ ها به شمار می‌رود. در صرافی‌ های ارز دیجیتال، کارمزد معاملات ممکن است به صورت ارز دیجیتالی که معامله می‌شود یا حتی به شکل ارز فیات کسر گردد.

کارمزد واریز: برخی پلتفرم ‌ها ممکن است بابت انتقال ارز دیجیتال به حساب صرافی، هزینه ‌ای به عنوان کارمزد واریز دریافت کنند. البته این نوع هزینه ‌ها امروزه کاهش یافته است، زیرا صرافی‌ ها تلاش می‌کنند با حذف یا کاهش این کارمزد ها، کاربران بیشتری را جذب کنند. دریافت چنین کارمزدی می‌تواند باعث کاهش علاقه سرمایه‌گذاران جدید به استفاده از خدمات یک صرافی شود.

کارمزد برداشت: برخی صرافی‌ ها هنگام انتقال دارایی ‌های دیجیتال، مبلغی را به عنوان کارمزد برداشت دریافت می‌کنند. این هزینه بیشتر در شرایطی اعمال می‌شود که کاربر قصد دارد ارز دیجیتال خود را به کیف پولی دیگر منتقل کند یا آن را به ارز فیات تبدیل کرده و به حساب بانکی ارسال نماید. دریافت چنین کارمزدی نسبت به هزینه‌ های مربوط به واریز، متداول‌تر است.

با توجه به مطالب بیان شده صرافی سیف اکسچنج ۲۴ ، بسیاری از خدمات خرید و فروش ارزهای دیجیتال را با کمترین کارمزد و حتی در برخی از معاملات بدون کارمزد برای کاربران انجام می دهد.

source

توسط bazaksara.ir