پاکسازی پوست چیست؟ روش های پاکسازی صورت در خانه

پوست زمانی سالم و شاداب است که کاملاً تمیز باشد. روش پاک کردن پوست و نوع پاک کننده به نوع پوست بستگی دارد. هر قدر محیط آلوده‌تر و پوست چرب‌تر باشد، باید بیش‌تر تمیز شود. روزانه منافذ پوست شما با آلودگی‌ها و کثیفی‌ها پر می‌شود؛ اگر این آلودگی‌ها را از روی پوست صورت برطرف نکنیم، تبدیل به جوش و لکه می‌شود.

بنابراین فرایند لایه برداری و پاکسازی پوست باید به صورت مرتب انجام شود. برای پاکسازی پوست، شیوه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه با چند روش پاک کننده صورت خانگی آشنا می‌شویم.

پاکسازی پوست

پاکسازی پوست با 9 روش خانگی

1. پاکسازی پوست با صابون‌های پاک کننده

برای کسانی که پوست خشک دارند، روزی یک‌بار و برای کسانی که پوست چرب دارند، 2 تا 3 بار در روز توصیه می‌شود. اما صابون باید کاملاً شسته شود؛ به طوری که برخی از متخصص‌های پوست و زیبایی برای پاک کردن صابون، 20 تا 30 بار آبکشی را لازم می‌دانند.

2. پاکسازی پوست صورت با بخور

بخور به پاکسازی و شفاف‌سازی پوست کمک می‌کند. یکی از روش‌های سالم برای پاکسازی پوست صورت، پاکسازی پوست با بخور است. بخور می‌تواند به صورت ساده یا همراه با عصاره های گیاهی باشد که طی آن منافذ پوست باز و به صورت سطحی و عمقی پاک می‌شود.

بخور علاوه بر پاکسازی پوست صورت و مرطوب شدن پوست، باعث روشن شدن و شادابی پوست نیز می‌شود.

3. پاکسازی پوست با پاک کننده‌های طبیعی و مغذی پوست

برای پوست‌های چرب و معمولی، سیب زمینی خام توصیه می‌شود. اگر شما دارای پوست چرب یا معمولی هستید، آب سیب زمینی را بگیرید و با آب پوستتان را تمیز کنید. در ضمن سیب زمینی خام در درمان اگزما نیز موثر است.

4. پاکسازی پوست با ماست و نمک

پاک کننده‌ی دیگر برای پوست‌های چرب، پاکسازی پوست با ماست و کمی نمک است. به این ترتیب که دو قاشق غذاخوری ماست را با یک سوم قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید،سپس به روی پوست مالیده، به آرامی ماساژ دهید و با آب نیمگرم بشویید.

5. پاکسازی پوست با صابون‌های گیاهی و گلیسیرین‌دار

اگر دارای پوست خشک هستید، برای پاک کردن پوست‌تان از صابون‌های گیاهی و گلیسیرین‌دار استفاده کنید.

6. پاکسازی پوست با سبوس گندم و بلغور جو دو سر

از دیگر پاک کننده‌های خانگی پوست می‌توان از سبوس گندم و بلغور جو دو سر نام برد. به این ترتیب که مقداری پودر سبوس گندم و بلغور جو دو سر را در مخلوط کرده، خمیر به دست آمده را روی پوست بمالید و به آرامی ماساژ دهید. سپس با آب نیمگرم صورت خود را بشویید.

7. پاکسازی پوست با عسل

عسل را روی منطقه‌ی آسیب‌دیده‌ی پوست بمالید. آن را ماساژ داده و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس آن را با آب ولرم بشویید. این کار دو یا سه بار در هفته انجام دهید تا از مسدود‌شدن منافذ پوست جلوگیری شود.

8. پاکسازی صورت با ماسک سفیده تخم مرغ

برای تهیه ماسک سفیده تخم مرغ ابتدا سفیده‌ی تخم‌مرغ را هم‌بزنید تا کف کند. آن را به مدت 5 دقیقه در یخچال قرار بدهید و سپس با آب نصفِ لیمو ترکیب کنید. این ترکیب را روی صورت خود قرار دهید و بگذارید حدود 10 دقیقه روی پوست‌تان بماند و خشک شود. سپس آن را با آب ولرم بشویید. این ماسک را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

8. پاکسازی صورت با لیمو

آب لیموی تازه را گرفته و روی پوست بمالید و به مدت 5 الی 10 دقیقه به‌آرامی صورت خود را ماساژ دهید. سپس آن را با آب ولرم بشویید، صورت خود را خشک کنید و از یک مرطوب‌کننده ملایم استفاده کنید. این کار را یک‌روز‌درمیان انجام بدهید.


مراحل پاکسازی صورت

بطور کلی شما در 7 مرحله باید پاکسازی صورت را انجام دهید:

  1. تمیز کردن صورت؛
  2. استفاده از تونیک؛
  3. لایه برداری؛
  4. ماساژ صورت؛
  5. بخور سرد؛
  6. استفاده از ماسک؛
  7. استفاده از مرطوب کننده.

همچنین پاکسازی را می‌توانید در سه بازه زمانی انجام دهید:

  1. پاکسازی روزانه؛
  2. پاکسازی هفتگی؛
  3. پاکسازی ماهیانه؛

پاکسازی روزانه که بسته به پوست فرد می‌تواند در پوست‌های چرب 2 بار در روز صبح و شب و در پوست‌های خشک و مختلط یکبار شب به شب انجام شود. برای پاکسازی پوست مواد لازم بسته به نوع پوست می‌توان از شیر پاک کن محلول‌های با پایه آب (تونر) و شوینده‌های غیر صابونی مانند ژل‌های شستشو و پن های شستشو استفاده کرد.

فراموش نکنید که استفاده از مرطوب کننده بعد از پاکسازی همیشه لازم است این مرطوب کننده در افراد جوان باید صرفاً جهت آبرسانی به پوست در افراد مسن حاوی مواد تغذیه کننده و ضد چروک نیز باشد. توجه کنید که همواره از شوینده پاک کننده و مرطوب‌کننده‌های مناسب پوست خود استفاده کنید.

پاکسازی هفتگی که معمولا بعد از حمام باید انجام شود. شامل استفاده از لایه‌بردارهای مکانیکی (اسکراب) و استفاده از ماسک صورت می‌باشد. اسکراب با توجه به نوع پوست می‌تواند حاوی مواد لایه‌بردار قوی یا دانه‌های ریز و نسبتاً زبر مانند جهت پاکسازی پوست و یا برای پوست‌های خشک صرفاً ژل‌های ملایم باشد.

اسکراب کردن یا لایه برداری پوست بعد از حمام می‌تواند جهت پاکسازی پوست‌های پیر و مرده را از سطح پوست باشد و ظاهر تمیز و جوان به پوست بدهد. آلودگی‌های عمقی پوست پاک شده و چروک‌های ریز و سطحی برطرف می‌شوند.

پاکسازی پوست خشک

برای پاکسازی پوست خشک می‌توان از ماسک الوئورا و ماسک عسل استفاده کرد این دو ماده آب‌رسان بسیار قوی برای پوست‎‌ خشک می‌باشند. ماسک دیگر برای پوست خشک ماسک آب لیمو با شکر است و مانند یک اسکراب عمل می‌کند که باعث شادابی پوست خشک می‌شود.

اشتباهات رایج در پاکسازی صورت

در پاکسازی پوست صورت اشتباهات رایجی وجود دارد که ممکن است به نظر نیایند ولی همواره بیشتر افراد آن را مرتکب می‌شوند و توجهی به آن‌ها ندارند. برخی اشتباهات رایج در پاکسازی صورت:

  • قبل از پاکسازی و شستشوی دست‌هایتان را نمی‌شویید.
  • آرایش صورتتان را قبل از پاکسازی پاک نمی‌کنید.
  • از پاک کننده‌های نامناسب استفاده می‌کنید.
  • از آب داغ استفاده می‌کنید.
  • بیش از حد لایه برداری می‌کنید.
  • صورتتان را با حوله مالش می‌دهید.
  • به رطوبت پوستتان توجه نمی‌کنید.

سخن پایانی

همه‌ی ما روش‌های مخصوص به خودمان را برای پاکسازی پوست داریم و آن را به دیگر روش‎ها ترجیح می‌دهیم. بسیار خوب، این موضوع هیچ اشکالی ندارد! اگر روشتان برای شما به خوبی عمل می‌کند و نتیجه‌ی درستی از آن گرفته‌اید، کارتان را ادامه دهید.

اما اگر هرکدام از اشتباهات رایج را مرتکب می‌شوید، این را بدانید که به مرور در حال آسیب زدن به پوست‌تان هستید تا اینکه بخواهید کار مفیدی انجام دهید. این آسیب‌ها شامل جوش، سوزش، خشکی پوست و چربی اضافی می‌شود. نترسید! ترفندهای ساده‌ی کوچکی برای پاکسازی پوست وجود دارد که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، اگر به طور مداوم انجام شوند می‌توانند پاسخگوی مشکلات مراقبت‌های پوستی شما باشند.

کانال تلگرام زوم لایف

توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

source

توسط bazaksara.ir