فواید شگفت انگیز نوشیدن چای برای سلامتی

نوشیدن چای فواید شگفت انگیز برای سلامت بدن دارد. نوشیدن چای به تسکین سرطان، پیری زودرس، اختلالات آدامس، خستگی، تب، درمان افسردگی کمک می کند. بدون شک چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان است. پیشنهاد می کنیم در ادامه با مطالعه مقاله فواید شگفت انگیز نوشیدن چای برای سلامتی همراه زوم لایف باشید.

کشف ارزش پزشکی چای

باور این است که چینی ها نخستین کسانی بودند که ارزش پزشکی پیری زودرس جلوگیری کند و جوانی و حیات را گسترش دهد و عمر طولانی را تضمین کند که فرزندان نجیب زاده اجازه نوشیدن آن را داشتند و این نوشیدنی برای مدت طولانی محرمانه نگه داشته می شد. پس از آن که معرفی شد، عینا جهان را متحول کرد.

فواید نوشیدن چای

شناخت چای

چای از نظر علمی کاملیا سینینس (Camellia Sinensis) نام دارد و بر اساس طعم و عطر آن درجه بندی می شود که عموما از آلکالوئیدی به نام تانن بدست می آید. چای همچنین بر اساس اندازه برگ، برش، دانه آن و چند فاکتور دیگر در فروشگاه ها درجه بندی می شود. بیایید فواید نوشیدن چای برای سلامتی را بدانیم.

برخی از فواید نوشیدن چای:

  • چای حاوی آنتی اکسیدان ها است.
  • چای دارای کافئین کمتر از قهوه است.
  • چای خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را کاهش دهد.
  • چای به کاهش وزن کمک کند.
  • چای به محافظت از استخوان ها کمک می کند.
  • چای سیستم ایمنی را افزایش دهد.
  • چای به مبارزه با سرطان کمک می کند.
  • چای گیاهی به سیستم گوارش کمک می کند.

قبل از اینکه به معرفی کامل فواید نوشیدن چای بپردازیم لازم است چند نکته برای احتیاط گفته شود:

چای اعتیاد آور است و شما را به یک محرک خارجی عادت می دهد. بنابراین، در نبود آن شما ممکن است احساس ضعف کنید و انرژی تان از حد طبیعی افت کند و در نهایت ممکن است چای بیشتری بخواهید.
آلکالوئید تانن و کافئین در چای می تواند اثرات مضر در دراز مدت داشته باشد و حتی اگر بیش از حد مصرف شود، می تواند به کبد و ریه آسیب برساند. این اثر مضر را می توان با اضافه کردن آب لیمو / لیمو یا شیر در چای به حداقل رساند.
نوشیدن چای همچنین اشت ها را کم می کند. اگر بیش از حد یا قبل از خواب مصرف شود، می تواند باعث بی خوابی شدید و سردرد شود.

فواید نوشیدن چای برای سلامت

فواید نوشیدن چای برای سلامت

بیایید بدانیم که چای برای چه بیماری هایی مفید است. فواید چای برای سلامتی عبارت اند از:

پیشگیری از سرطان

بسیاری از مطالعات ثابت کرده اند که چای غنی از پلی فنل ها مانند کاتچین ها و برخی از انواع کاتچین ها است که در فلاونوئیدها وجود دارد و به عطر و طعم غنی آن کمک می کند و خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد. این مواد در جلوگیری از رشد تومورها و سرطان ها، به ویژه کبد، روده، پروستات، کلیه ها، سینه ها و ریه ها موثر اند. آلکالوئیدها مانند تانن و کافئین که در چای موجود است، به مهار رشد سلول های سرطانی کمک می کنند.


خواص آنتی اکسیدانی و ضد پیری

همان طور که مدت هاست در چین باور شده و در ده های اخیر ثابت شده است، انتی اکسیدان های موجود در چای به طور قابل ملاحضه ای می تواند سرعت پیر شدن را کم کند که آن را از طریق جلوگیری از رادیکال های آزاد (اکسیدان ها) که از آسیب دیدن متابولیک، گردش خون، تنفس و سیستم عصبی ایجاد می شوند. این آنتی اکسیدان ها در خنثی کردن رادیکال های آزاد موثر اند. چای سبز و سفید اگر با لیمو همراه باشند، تاثیر بیشتری خواهند داشت. همچنین می تواند ضعیفی چشم را، دژنراسیون ماکولا، سست شدن عضلات و دیگر شرایط در پیر را کاهش دهد.


رفع افسردگی و کاهش خستگی

چای یک داروی ضد افسردگی و انرژی دهنده عالی است. در واقع، آلکالوئید ها، تانن و کافئین موجود در آن، محرک های طبیعی بسیار سریع و کارآمدی هستند. نوشیدن چای باعث کاهش خستگی، تحریک مغز و افزایش خلق و خو می شود. همچنین در فصل سرما احساس سردی را کاهش می دهد. این امر در رفع خواب آلودگی بسیار موثر است. بهترین قسمت این است که اثرات آن تقریبا فوری است. یک اسید آمینه به نام(L-Theanine) که در چای وجود دارد، باعث افزایش هوشیاری مغز می شود.


کاهش تب و افزایش قدرت سیستم ایمنی

آلکالوئیدها مانند تانن و کافئین موجود در چای، ضد عفونی کننده های قوی و دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و میکروبی هستند. این به دلیل این است که همه آلکالوئیدها (تانن، کافئین، نیکوتین، سنگاپور، و غیره) برای هسته های زنده سمی، خفیف یا خشن هستند. اگر در یک فرم متمرکز یا در دوزهای بالا مصرف شود، می تواند برای انسان ها کشنده باشد.

با این حال، هنگامی که مصرف می شود در دوزهای بسیار پایین مصرف می شود، تنها میکروب ها را می کشند. به همین دلیل چای به کاهش تب و جلوگیری از عفونت کمک می کند. همچنین آنتی اکسیدان ها در چای سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. اگزالات (Oxalates) و پلی فنل (Polyphenol) مانند کاتچین و اپی گالوکتشین گالات(Epigallocatechin gallate)، که در چای وجود دارد، در بررسی رشد ویروس HIV موثر هستند.


بهبود لثه ها و سلامت دندان ها

تانن در چای یک آلکالوئید است و خواص قوی مرطوب کنندگی دارد. چای اگر بدون شکر مصرف شود، اسیدهای موجود در دهان را خنثی می کند و همچنین میکروب ها را از بین می برد. رطوبت آن لثه ها را به دقت بر روی دندان ها می چسبانند و مانع از افتادن دندان ها می شود. تانن همچنین از ریزش مو جلوگیری می کند و در صورت استفاده، ریشه های مو تقویت می شوند. به همین دلیل، بسیاری از مردم موهای خود را با چای سیاه می شورند.

کنترل دیابت و افزایش متابولیسم

چای متابولیسم را تحریک می کند، که منجر به مصرف سریع تر (شکستن) قند و کاهش سطح آن در خون می شود. به این ترتیب، انرژی آن را آزاد می کند و در افراد مبتلا به بیماری دیابت، سطح قند خون خود را کنترل می کند.

مراقبت از پوست و عضلات

مصرف چای روشی برای مراقبت از پوست است. رطوبت چای می تواند پوست را تمیز کند و چهره ی جوان تری به شما بدهد.


دیگر فواید چای

چای تسکین دهنده استرس و اختلالات عصبی  موقت است و احساس خوب و سالم در بدن ایجاد می کند.

کانال تلگرام زوم لایف

توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

source

توسط bazaksara.ir