شاید شنیده باشید که در درصد کمی از مصرف کنندگان مکمل های امگا 3، عوارض جانبی پوستی ایجاد می گردد. با وجودیکه امگا 3 خواص زیادی برای سلامت پوست دارد اما تحقیقات علمی جدید نشان می دهد که در کمتر از 2 درصد افراد، عوارض جانبی پوستی ایجاد شده است که در ادامه مختصر اما کامل توضیح می دهیم.
هایپرپیگمانتاسیون (از عوارض جانبی جدی و غیر رایج)
هایپرپیگمانتاسیون لکه های تیره پوستی هستند که به خاطر افزایش تولید ملانین ایجاد می شوند. علل زیادی برای هایپرپیگمانتاسیون وجود دارد، مثلا:
- تغییرات هورمونی
- قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش
- بالا رفتن سن
- آسیب پوستی
- مصرف دارو هایی که باعث حساسیت به نور خورشید می شوند.
ما برای سلامت پوست این مواد معدنی را توصیه می کنیم: 7 تا از بهترین مواد معدنی برای سلامت پوست
روغن ماهی می تواند به طور بالقوه به کاهش هایپرپیگمانتاسیون کمک کند. به طور مثال امگا 3 موجود در این روغن می تواند عفونت زخم که به دلیل آسیب های پوستی ایجاد می شود را به حداقل برساند و سریع تر آن را خوب کند.
DHA هم می تواند تولید ملانین را مهار کند و خطر هیپرپیگمانتاسیون ناشی از اشعه ماورا بنفش را کاهش دهد.
آیا روغن ماهی می تواند مشکلات پوستی ایجاد کند؟
روغن ماهی می تواند در افرادی که به ماهی یا صدف آلرژی دارند، باعث ایجاد واکنش هایی شود. علائم این واکنش ها می تواند سر درد، خسخس سینه، اسهال و کهیر باشد.
قابل ذکر است فردی که به ماهی یا صدف آلرژی دارد و به روغن ماهی واکنش نشان می دهد ممکن است به اگزما مبتلا شود. فردی هم که از قبل سابقه اگزما دارد ممکن است شاهد بدتر شدن علائمش شود.
امگا 3 باعث چاقی می شود؟ روغن ماهی چطور؟ (تحقیقات علمی)
اگر علائم واکنش آلرژیک شدید به روغن ماهی مثل مشکل در تنفس را تجربه کردید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
نحوه استفاده از روغن ماهی
مردم از روغن ماهی به روش های مختلفی استفاده می کنند، اما ساده ترین روش به طور کلی مصرف مکمل روغن ماهی است.
روغن ماهی طعم قوی و بوی تندی دارد، بنابراین استفاده موضعی از آن همیشه مناسب نیست. کپسول های مکمل کمک می کنند تا روغن ماهی راحت تر بلعیده شود.
هیچ توصیه دوز مشخصی برای روغن ماهی وجود ندارد. با این حال، میزان دوز مصرفی توصیه شده (RDI) برای EPA و DHA به طور خاص حدود 250 میلی گرم است.
مقدار EPA و DHA در روغن ماهی بسیار متفاوت است، اما افراد معمولا از هر 1000 میلی گرم روغن ماهی، 180 میلی گرم EPA و 120 میلی گرم DHA دریافت می کنند.
حتما بخوانید: 16 کاری که برای سالم ماندن در طول زندگی باید انجام دهید
تحقیقی که در سال 2019 انجام شد نشان داد که مکمل روغن ماهی را باید همراه با وعده غذایی حاوی مقداری چربی در رژیم غذایی مصرف کنید، زیرا این امر به جذب اسید های چرب امگا 3 کمک می کند.
برخی تحقیقات هم نشان می دهند که مصرف روغن ماهی قبل از غذا عوارض جانبی احتمالی مثل رفلاکس اسید و سوء هاضمه را کاهش می دهد.
همیشه توصیه می کنیم مثل هر مکمل غذایی دیگری ، قبل از شروع مصرف این مکمل هم با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
میزان استاندارد امگا 3 مورد نیاز انسان
برای کارشناسان مقدار مورد نیاز اسیدهای چرب امگا 3، به جز ALA، مشخص نشده است. میانگین مقدار روزانه توصیه شده برای ALA در زیر به گرم ذکر شده است. مقدار مورد نیاز بستگی به سن و جنس دارد:
- تولد تا 12 ماه 0.5 گرم
- کودکان 1-3 ساله 0.7 گرم
- کودکان 4-8 ساله 0.9 گرم
- پسران 9-13 سال 1.2 گرم
- دختران 9 تا 13 سال 1.0 گرم
- پسران نوجوان 14-18 سال 1.6 گرم
- دختران نوجوان 14-18 سال 1.1 گرم
- مردان 1.6 گرم
- زنان 1.1 گرم
- زنان باردار 1.4 گرم
- زنان شیرده 1.3 گرم
source