8 درمان خانگی و موثر افسردگی بعد از زایمان

تولد نوزاد یکی از شگفت‌انگیزترین قسمت‌های زندگی است، اما افسردگی پس از زایمان می‌تواند تاثیر بزرگی بر سلامتی والدین و هم‌چنین نوزاد داشته باشد. هرچه بیشتر درباره‌ی افسردگی زایمان، علائم و درمان‌هایش اطلاعات داشته باشید، شانس بیشتری برای جلوگیری یا درمان موثر آن خواهید داشت. در ادامه روش‌های درمان افسردگی بعد از زایمان را بخوانید.

درمان افسردگی پس از زایمان


خوشبختانه درمان‌های اثبات شده و روش‌های پیشگیرانه‌ای وجود دارند که می‌توانند افسردگی پس از زایمان را به حداقل برسانند و زندگی شادی را برای شما و نوزادتان تضمین کنند. مصرف ویتامین B، روغن ماهی و زردچوبه و انجام مرتب ورزش و یوگا برخی از درمان‌های موثر برای این مشکل هستند.

1. مصرف ویتامین‌های B

فرایندهای شیمیایی مختلفی در بدن وجود دارند که می‌توانند تاثیر مثبت یا منفی بر سلامتی داشته باشند. برای مثال، تولید اضافی هوموسیستِئین (Homocysteine) می‌تواند موجب التهاب و ناپایداری خلق و خو شود. بازیافت هوموسیستئین از طریق چرخه‌ی یک کربنه می‌‌تواند زمان و انرژی را برای بدن ذخیره کند که میزان مناسبی از ویتامین‌های B، به خصوص ویتامین B6، B9 و B12 این بازیافت را تسهیل می‌کند. هم‌چنین این ویتامین‌ها به جدب مواد مغذی غذا کمک کرده و سلامتی را خیلی بیشتر بهبود می‌دهند.

2. مصرف روغن ماهی

تحقیقات متعددی میزان اسیدهای چرب امگا 3 در بدن را با ثبات خلق و خو و فعالیت شناختی مرتبط دانسته‌اند. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و می‌تواند به کنترل فعالیت سیستم عصبی و کاهش میزان اکسید شدن کمک کند که این موارد موجب ناپایداری خلق و خو و اضطراب می‌شوند.

3. انجام مدیتیشن

ممکن است کنترل ذهنی آشفته که دچار افسردگی مزمن است، بسیار دشوار باشد؛ اما روش‌هایی بدون نیاز به مصرف دارو برای خالی کردن ذهن و تنظیم هورمون‌ها وجود دارند. هزاران سال است که مدیتیشن، هورمون‌های به کاهش استرس و ارتباط بدن و ذهن را بهبود می‌بخشد. افسردگی پس از زایمان یکی از بهترین نمونه‌هایی است که نشان می‌دهد مغز و بدنمان چقدر با یکدیگر ارتباط دارند؛ پس اگر یک یا دو ماه پس از زایمان دچار افسردگی شده‌اید، مدیتیشن را امتحان کنید!


4. استفاده از زردچوبه

زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است که باعث می‌شود این ادویه‌ی محبوب برای افسردگی پس از زایمان مناسب باشد. ماده‌ی فعال این ادویه کورکومین (Curcumin) نام دارد که برای خواص ضد التهابی‌اش معروف بوده و اهمیت آن هم برای همین موضوع است. میزان بالای التهاب می‌تواند موجب ناپایداری خلق و خو و پدیدار شدن علائم افسردگی ‌شود؛ پس پاکسازی بدن و کاهش میزان استرس اکسایشی با زردچوبه به شدت پیشنهاد می‌شود.

5. مصرف ماست

بیش از 50 درصد عملکرد سیستم ایمنی بدن در روده‌ها اتفاق می‌افتد، اما ما کمتر به این موضوع فکر می‌کنیم. این عملکرد می‌تواند تاثیراتی در سرتاسر بدن داشته باشد، از جمله تغییر خلق و خو و میزان هورمون‌ها. اگر معده‌تان مشکلی داشته باشد، قطعاً می‌تواند علائم افسردگی پس از زایمان را تشدید کند. ماست را باید به غذایتان اضافه کنید تا گوارش بهبود یافته و میزان باکتری‌های موجود در روده‌ها تنظیم شود.

6. ورزش کردن

هنگامی که هورمون‌ها به خوبی تنظیم نیستند، به آسانی می‌توان در باتلاقی از افسردگی و اضطراب فرو رفت. افسردگی بعد از زایمان کمی اسرار آمیز است، اما یکی از درمان‌های رایج برای “ناراحتی بدن”، ورزش است. انجام ورزش، سوخت و ساز بدن را تحریک و سموم را دفع کرده و موجب ترشح سروتونین و هورمون‌های مفید دیگر می‌شود که خلق و خو و حالت روانی را بهبود می‌دهند.

7. مصرف غلات مغذی

یکی از مهم‌ترین انتقال‌دهندگان عصبی در مغز که بر خلق و خو و میزان اضطراب و افسردگی تاثیر می‌گذارد، سروتونین است؛ اما این ماده در مغز بدون وجود مواد معدنی مناسب، مانند آهن و نیاسین تولید نمی‌شود. اگر از افسردگی پس از زایمان رنج می‌برید، باید میزان سروتونین در بدنتان افزایش یابد؛ یعنی غذاهای سرشار از مواد معدنی را مصرف کنید. غلات مغذی حاوی میزان زیادی از این دو ماده هستند، پس باید آن‌ها را به برنامه‌ی صبحانه‌ی روزانه‌تان ضافه کنید.

8. مصرف منظم ویتامین D

کلسیم و ویتامین D ارتباط منحصر به فردی با یکدیگر دارند، زیرا بدن به ویتامین D نیاز دارد تا بتواند از کلسیم استفاده کند. تحقیقات نشان داده‌اند که میزان بالای کلسیم به معنی نرخ پایین ابتلا به افسردگی پس از زایمان است. بنابراین، مصرف شیر که سرشار از ویتامین D است، اهمیت بالایی دارد، هم‌چنین می‌توانید به خارج از خانه بروید تا پوستتان با تابش نور خورشید، ویتامین D تولید کند.

سخن پایانی

افسردگی پس از زایمان به تدریج و با گذشت زمان از بین‌رفته و می‌توان آن را با این درمان‌های طبیعی بهبود داد. موارد شدیدتر آن می‌توانند به بیماری روانی پس از زایمان تبدیل شوند و حتی موجب قتل کودک شوند. اگر از افسردگی زایمان رنج می‌برید و به آسیب زدن به خودتان یا دیگران فکر می‌کنید، حتماً باید فوراً با یک پزشک متخصص یا روانشناس صحبت کنید.

کانال تلگرام زوم لایف

توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

source

توسط bazaksara.ir