گردو مانع از پیشروی بیماری آلزایمر است

بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی شدید است که مسئول 60 تا 70 درصد موارد زوال عقل است، شایع ترین علائم از دست دادن حافظه، بی نظمی و از دست دادن قدرت شناخت است.

تا به امروز، هیچ درمان شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد، اما متخصصین موسسه تحقیقات پایه ایالت نیویورک مدعی هستند استفاده از میوه مرغوب گردو در رژیم غذایی می‌تواند به موش‌های آلزایمر در آزمایشگاه کمک کرده و پیشروی بیماری را کاهش دهد، تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف گردو می تواند استرس اکسیداتیو مشخصه در این بیماری را تا حد زیادی محدود کرده و مکانیسم‌های دفاعی آنتی اکسیدانی طبیعی بدن را تقویت می‌کند.

بیماری آلزایمر و نقش گردو در درمان بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یک بیماری عصبی شدید است که در درجه اول افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، در طی 5 تا 20 سال، بیماران به تدریج حافظه، مهارت های زبانی و عملکردهای شناختی را از دست می‌دهند که تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی آنها دارد اگرچه بیماری آلزایمر بیش از ۳۰ درصد جهانیان را تحت تاثیر قرار داده متاسفانه در حال حاضر هیچ درمانی شناخته شده وجود ندارد، این وضعیت زمانی در مغز ایجاد می‌شود که آمیلوئید بتا پروتئین سمی به صورت پلاک‌های آمیلوئیدی که سلول‌های مغز را احاطه کرده‌اند، تجمع می‌یابد و منجر به مرگ سلولی می‌شود، اگرچه مکانیسم‌های دقیق هنوز به طور کامل کشف نشده است، شواهدی وجود دارد که به افزایش استرس اکسیداتیو ناشی از آمیلوئید بتا پروتئین به عنوان یکی از عامل‌های اصلی شناخته شده است.

خبر خوب و خوشحال کننده این است که آزمایشات مکرر ثابت کرده مصرف میوه گردو در رژیم غذایی ممکن است به طور قابل توجهی پیشرفت این بیماری را کاهش دهد، البته توجه کنید گردو طبیعی و ارگانیک ایرانی نه گردوهای تراریخته و واردات چینی! چون گردوهایی که در کشور ایران تولید می‌شود توسط کشاورزان زحمت کش است که تمامی اصول مربوط به باغداری را رعایت می‌کنند، نهال‌های خریداری شده برای احداث باغ گردو ایرانی کاملا طبیعی بوده و هیچگونه جهش ژنتیکی در آنها ایجاد نشده است، گردوی ایرانی به اندازه‌ای مرغوب است اکثر شرکت‌های اروپایی، آمریکایی، عربی، خاورمیانه و حتی شرکت‌های دارویی در خود کشور چین مشتاق خرید میوه گردوی درجه یک و مرغوب ایرانی از کشاورزان ایرانی هستند، میوه گردو اصیل ایرانی حاوی موارد زیر است:

  1.  شامل گاما توکوفرول (ویتامین E)
  2. فلاونوئیدها و ملاتونین
  3.   مقدار قابل توجهی اسید چرب ضروری بر پایه امگا 3

همانطور که اشاره کردیم گردو مرغوب و ارگانیک از استرس اکسیداتیو ناشی از آمیلوئید بتا پروتئین آلزایمر و مرگ سلولی محافظت می‌کند، طبق آزمایشات انجام شده نشان می‌دهد که میوه گردو توانایی از بین بردن رادیکال‌های آزاد و سموم حاصل از آنها را دارد، همچنین در محدود کردن استرس اکسیداتیو و جلوگیری از مرگ سلولی ناشی از آمیلوئید بتا پروتئین مشخصه آلزایمر نقش موثری ایفا  می‌کند، محققان آمریکایی در موسسه تحقیقاتی معتقدند که تاثیرات به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان موجود در گردو است، در واقع، گردو حاوی بیش از 1000 ماده غذایی با خواص آنتی اکسیدانی است، یک رژیم مناسب حاوی میوه گردو مانع از دست دادن نورون‌ها شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

مهمترین مسئله ای که باید به آن توجه داشته باشید زمان مصرف میوه گردو است، سعی کنید این میوه مفید را از همان کودکی در رژیم غذایی فرزندانتان جای دهید تا آنها یاد بگیرند که از گردو به صورت روزانه مصرف کند چون که همین تحقیقات مشخص کرده است مداخله زودهنگام با رژیم غذایی غنی از گردو ممکن است به حفظ عملکرد شناختی کمک کند و شروع و پیشرفت زوال عقل و بیماری آلزایمر را به تاخیر بیاندازد، بر اساس این نتایج، منطقی است که پیشنهاد شود مکمل با گردو ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، به تاخیر انداختن شروع آن و یا کند کردن پیشرفت آن به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی اجزای مختلف گردو کمک کند.

آیا گردو حاوی امگا ۳ است

گردو حاوی امگا ۳ است

خوشبختانه در کشور ایران در سال‌های گذشته به خاطر تولید نهال گردو ژنوتیپ باغداران زیادی به دنبال احداث باغ گردو و تولید میوه گردو هستند، نگهداری از نهال گردو ژنوتیپ بسیار آسان و کم هزینه است، البته در گذشته نیز کشور ایران جزو تولید کنندگان برتر میوه گردو در جهان محسوب می‌شد و امروزه میزان تولید این میوه از لحاظ کیفیت و کمیت ارتقا پیدا کرده است، با بررسی‌هایی که بر روی میوه های تولیدی انجام شده نشان می‌دهد میزان ارزش غذای این میوه نسبت به درختان سنتی افزایش داشته و تاثیر بیشتری بر روی درمان بیماری آلزایمر دارد، البته در این مرحله دشوار است که بگوییم دقیقاً چه چیزی در گردو مسئول درمان بیماری آلزایمر است.


اما علاوه بر آنتی اکسیدان‌های موجود در گردو، ALA (اسید چرب امگا 3) نیز ممکن است یکی از عوامل موثر باشد، در حالی که اکثر آجیل‌ها حاوی چربی تک غیر اشباع هستند، فقط  میوه گردو عمدتاً از چربی‌های چند غیر اشباع تشکیل شده است که ALA جزء اصلی آن است، این اسید چرب پیش ساز اسیدهای چرب حیاتی است برای بدن است که برای تنظیم غلظت سروتونین و دوپامین و همچنین تعدیل عملکردهای کلیدی التهابی و ایمنی تاثیر بسزایی دارد، بطوریکه تنها  ۶ یا ۹ درصد گردو در رژیم غذایی استرس اکسیداتیو را کاهش داده و مکانیسم‌های دفاعی بدن را افراد مبتلا به آلزایمر بهبود می‌بخشد.

کلام آخر

از این نتایج، به نظر می رسد که مکمل گردو نه تنها با محدود کردن استرس اکسیداتیو، که منجر به آسیب کمتر به لیپیدها و پروتئین های موجود در سلول ها می شود، بلکه با افزایش توانایی بدن برای مبارزه با تولید رادیکال های آزاد، می تواند تاثیر مفیدی داشته باشد، برای متخصصین تغذیه این یک برد 2 در 1 است، یافته های پزشکی در آزمایشگاه‌‌های تغذیه نشان می‌دهد میوه گردو در رژیم غذایی باعث بهبود عملکرد آنتی اکسیدانی درون زا مرتبط با حذف رادیکال‌های آزاد انباشته شده و بهبود تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها می‌شود.

نهال گردو - برتر نهال

نباید فراموش کنید تمامی این موارد زمانی تاثیرگذار خواهد بود، شما بتوانید میوه مرغوب گردو را به صورت ارگانیک تهیه کنید، میوه هایی که هیچگونه جهش ژنتیکی در آنها اتفاق نیفتاده است، نهالستان‌های معتبر کشور ایران مانند برتر نهال اقدام به تکثیر و فروش نهال گردو ژنوتیپ کرده‌اند که هیچگونه جهش و دستکاری ژنتیکی آنها انجام نشده است، این درختان طبق آخرین یافته های گیاه پزشکی تکثیر می‌شوند که طبق استانداردهای سلامت جهان بوده و دارای گواهی سلامت نیز هستند.

تماس با برتر نهال: 09141832393

تماس با پالیز نهال: 09144501003

کانال تلگرام زوم لایف

توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

source

توسط bazaksara.ir