جوش زدن صورت نشانه کدام بیماری است؟

آیا جوش صورت می‌تواند نشانه بیماری خاصی باشد؟ بله، جوش در هر ناحیه از صورت می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات و بیماری‌های مختلف باشد. در این مطلب از سایت زوم لایف درباره‌ی علائم و نشانه جوش در هر قسمت از صورت توضیح داده‌ایم.

جوش هر ناحیه از صورت نشانه چه بیماری است؟

بسته به اینکه جوش‌ها ممکن است کجای صورت باشند، می‌توانند نشان‌دهنده عدم تعادل دستگاه گوارش و تنفسی و همچنین عدم تعادل هورمونی باشند. جوش‌ها همچنین می‌توانند نشانه بیماری کبدی یا کلیه سمی، فشار خون بالا، عفونت باکتریایی و بیماری هم باشند.

جوش ها در نقاط مختلف صورت

دلایل ایجاد جوش در هر قسمت از صورت

علت ایجاد جوش و آکنه در هر قسمت از صورت حاکی از بروز یک بیماری یا مشکل در ناحیه خاصی از بدن است و هر کدام نیاز به درمان خاصی دارند. در ادامه دلایل ایجاد جوش در هر قسمت از صورت را به همراه روش‌های پیشگیری و درمان آنها بررسی کردیم.

جوش در رستنگاه مو

جوش در رستنگاه مو

اصطلاحاً به جوش‌های اطراف رستنگاه مو و روی پیشانی آکنه‌های پمادی نیز می‌گویند. پمادهای حالت دهنده‌ی مو اغلب محصولات روغنی ِغلیظ و معدنی هستند. این ترکیبات از خروج چربی طبیعی (سبوم) از فولیکول‌های مو جلوگیری می‌کنند. این انسداد منافذ پوست، علت جوش صورت در ناحیه رستنگاه مو است.

درمان جوش در رستنگاه مو

برای از بین بردن جوش در رستنگاه مو، کارهای زیر انجام دهید:

  • از محصولاتی استفاده کنید که غیر کومدون‌زا و فاقد کره کاکائو، رنگ و قطران باشد؛
  • برای پاک کردن منافذ و از بین بردن باقی مانده‌ی محصولات مراقبت از مو، از شامپوی تمیزکننده‌ی عمقی کمک بگیرید؛
  • هنگام استفاده از شامپوی خشک یا اسپری مو صورت خود را با دست یا دستمال کوچک بپوشانید؛

اگر به صورت مداوم شاهد جوش در رستنگاه موی خود هستید، بهتر است مصرف پماد مو را متوقف کنید، یا بعد از مصرف آن صورت خود را بشویید و از شامپوهای شفاف کننده و پاک کننده‌ی عمقی استفاده کنید. افزون بر این، محصولاتی در بازار وجود دارند که غیر کومدون زا (غیر آکنه زا) هستند.

جوش پیشانی

جوش در بالا و پایین پیشانی

جوش زدن در ناحیه پیشانی، بیانگر این است که شما در یک رژیم غذایی ناسالم هستید. دلایل بهداشتی، باکتریایی و یا نداشتن خواب کافی نیز در جوش زدن این ناحیه موثرند. ضمن اینکه ممکن است عدم عملکرد صحیح کبد نیز در این جوش‌ها بی‌تاثیر نباشد.

درمان جوش پیشانی

برای از بین بردن جوش پیشانی، کارهای زیر انجام دهید:

  • عدم مصرف نوشابه، شکر و کربوهیدرات‌ها؛
  • شستن مو، کلاه، دستمال سر، پیشانی‌بند و روسری؛
  • نوشیدن آب برای پاکسازی کبد و تامین آب بدن.
جوش صورت بین ابروها

جوش صورت بین ابروها

خوردن غذاهای چرب و روغنی با ایجاد جوش در این ناحیه در ارتباط است. همچنین مصرف بیش از حد الکل نیز می‌تواند باعث جوش زدن در این ناحیه شود. لذا باید سعی شود تا حد امکان مواد غذایی سالم مصرف گردد.

همچنین ممکن است به دلیل تاثیر عرق آلوده و دسته موی آلوده‌ای که روی پیشانی می‌افتد، این ناحیه جوش بزند.

درمان جوش بین ابروها

برای از بین بردن جوش بین ابروها، کارهای زیر انجام دهید:

  • مصرف غذاهای چرب را باید به حداقل رساند؛
  • از دستمال سر تمیز در موقع ورزش و کار استفاده کرد.
جوش زیر و اطراف چشم

جوش زیر و اطراف چشم

برآمدگی‌های سفیدی که در اطراف چشم ایجاد می‌شوند معمولا در اثر انسداد حفره‌های پوست، چربی خون بالا و رشد بیش از حد غدد عرق ایجاد می‌شوند. در بعضی افراد لکه‌های سفیدی مشابه جوش، اطراف چشم ایجاد می‌شود که عمدتا ناشی از عملکرد نادرست کلیه‌هاست.

درمان جوش اطراف چشم

  • برای از بین بردن جوش اطراف حتما در طول روز به میزان کافی آب بنوشید.
جوش روی بینی

جوش روی بینی

معمولاً علت جوش‌ صورت در ناحیه‌ی T (یعنی پیشانی، بینی، چانه و ناحیه‌ی اطراف دهان)، وجود چربی و استرس است. همچنین جوش روی بینی احتمالا با فشار خون بالا و قلب مرتبط است. همچنین عادت به دست مالیدن به بینی که مستعد به چرب شدن است نیز در ایجاد جوش این ناحیه موثر است.

درمان جوش روی بینی

برای از بین بردن جوش روی بینی، کارهای زیر را انجام دهید:

  • ویتامین‌های b12، b6 و فولات که در سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم بروکلی و گل‌کلم به فراوانی یافت می‌شود، در بهبود عملکرد قلب و سم‌زدایی بدن برای مبارزه با آکنه‌ مفید هستند.
  • قبل از خواب مدیتیشن انجام دهید؛
  • اصول بهداشت خواب را رعایت کنید؛
  • گوش دادن به موسیقی یا ورزش کردن (حتی برای یک دقیقه) روش‌های ساده‌ای برای رهایی از استرس هستند.

اگر پوستتان چرب است، شوینده‌های حاوی سالیسیلیک اسید موجود در داروخانه‌ها به کاهش چربی پوست شما کمک می‌کنند. البته، حتماً باید محصولات مناسب نوع پوست خود را بخرید.

جوش روی گونه ها

جوش روی گونه

این جوش‌ها عمدتا ناشی از آلودگی‌های روی پوست صورت است که می‌تواند از باکتری‌های روی گوشی همراه یا آلودگی هوا نشأت گرفته باشد. روبالشی، گوشی یا تماس دست می‌تواند باعث آلودگی یا گسترش این باکتری‌ها روی صورت شود. دلایل دیگر جوش در این ناحیه آلودگی هوا، سیگار کشیدن و غذاهای ادویه‌ای هستند.

اگر با جوش زدن یک طرف صورتتان به طور مداوم رو به رو هستید، احتمالاً علت جوش صورت در این حالت، آلودگی تلفن همراه و رو بالشی یا عادت به لمس کردن صورتتان است.

درمان جوش روی گونه ها

برای از بین بردن جوش روی گونه ها کارهای زیر را انجام دهید:

  • مصرف غذاهی پرادویه کاهش یابد؛
  • روبالشی خود را حداقل یک بار در هفته عوض کنید؛
  • تلفن همراه خود را قبل از هر بار استفاده ضدعفونی کنید؛
  • سیگار نکشید؛
  • عدم استفاده از کرم‌های چرب آرایشی.

برای پیشگیری از این جوش‌ها باید حداقل دست‌ها و صورت قبل از خواب شسته شود. گاهی اوقات جوش‌های روی گونه می‌تواند به علت مصرف بیش از حد شکر باشد که پس از چند روز توقف مصرف شکر بهبود می‌یابد.

جوش فک و چانه

جوش در ناحیه فک و چانه

علت جوش‌ صورت در ناحیه فک و چانه اغلب، تغییرات هورمونی است. بروز جوش در این نواحی، نشانه‌ی اختلال سیستم غدد درون ریز است. برخی محققان بر این باورند جوش در این ناحیه با مشکلات معده و دستگاه گوارش همراه است. منطقه چانه مربوط است به روده کوچک و ممکن است نشان دهنده تجمع سموم و یا لزوم به کار بردن فیبر بیشتر در برنامه غذایی باشد.

بی‌خوابی و استرس، عصبی بودن و رژیم غذایی پرکربوهیدرات نیز در نوسانات هورمونی بی‌تاثیر نیستند و تولید سبوم یا چربی طبیعی صورت را افزایش می‌دهند و باعث جوش در این ناحیه می‌شوند.

درمان جوش فک و چانه

برای از بین بردن جوش فک و چانه، کارهای زیر را انجام دهید:

جلوگیری از جوش صورت

روش‌های پیشگیری از ایجاد جوش صورت

  • صرف‌نظر از اینکه علت جوش صورت شما چیست، بهتر است که عادت لمس کردن پیشانی را کنار بگذارید. با این کار چربی‌ها و آلودگی‌ها را به طور مستقیم در منافذ پوست خود پخش می‌کنند.
  • قبل از خوابیدن از تمیز بودن ملافه و روبالشی خود مطمئن شوید.
  • دور نگه داشتن مو از روی صورت و شستن موها پس از مصرف محصولات روغنی ممکن است به کاهش آکنه‌ی اطراف رستنگاه مو کمک کند.
  • سبک زندگی سالم به همراه ورزش فراوان، تغذیه ی مناسب و استرس کم نیز ممکن است به جلوگیری از بروز جوش صورت کمک کند.

حرف پایانی

پوست معمولا بازتاب دهنده سلامت عمومی بدن است، لذا تغییراتی که در هر ناحیه خاص از پوست ایجاد می‌شود مانند جوش‌های صورت یا سایر نواحی پوست می‌تواند نشان دهنده اختلالاتی خاص باشد.

تغییر سبک زندگی، مراقبت‌های پوستی صحیح و درمان‌های موضعی به از بین بردن جوش کمک می‌کنند. اگر زیاد جوش می‌زنید، به متخصص پوست مراجعه کنید.

کانال تلگرام زوم لایف

توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

source

توسط bazaksara.ir