سری یاکوزا در سال ۲۰۲۱ دچار تغییرات بنیادی گشت. از تغییر نام بازی به «Like a dragon» در نسخه های غربی گرفته تا تغییر ژانر مبارزات از یک عنوان beat em up به یک عنوان رول پلینیگ نوبتی. اما یکی از مهم ترین تغییرات جایگزینی شخصیت اصلی سری با نام کازوما کیریو با یک شخصیت جدید با نام ایچیبان بود. در عمل استودیو Ryu Ga Gotoku در نسخه ششم داستان این قهرمان را به پایان رساند و در عمل به دنبال یک مسیر تازه برای این سری با نسخه هفتم رفت. با عرضه نسخه هفتم اما می‌توان گفت طرفداران این سری به دو دسته تقسیم شدند. در یک طرف گروهی قرار گرفتند که از تغییرات جدید استقبال به عمل آوردند و در آن طرف گروهی هم خواهان بازگشت سری به سبک و سیاق سابقش بودند.




با این اوصاف باید گفت استودیو RGG برای راضی نگه داشتن هر دو گروه دست به ساخت دو نسخه متفاوت از سری یاکوزا زد. یک ادامه برای نسخه هفتم و ادامه داستان ایچیبان که با نام Like a Dragon: Infinite Wealth در سال آینده منتشر خواهد و یک نسخه هم با نام بازی Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name که به تازگی منتشر شده و دوباره شاهد بازگشت کیریو و مبارزات beat em up سری هستیم و در متن پیش رو قصد نقد و بررسی آن را داریم. وقایع داستانی این بار ادامه‌ای برای نسخه ششم و از لحاظ زمانی، هم زمان با نسخه هفتم دنبال می شوند. در پایان نسخه ششم شاهد مرگ ساختگی کیریو و معامله او با گروه Daidoji بودیم. معامله ای که برای کیریو امنیت هاروکا و بچه های پرورشگاه را با خود به همراه داشت و در عوض او قبول می‌کرد تا وقایع پشت پرده نسخه ششم را برای همیشه مخفی نگه دارد و با یک هویت ناشناخته زندگی جدیدی را برای خود شروع کند. حال چندین سال از آن زمان گذشته و او به عنوان یک مامور امنیتی در گروه Daidoji فعالیت می‌کند. وظایفی همانند محافظت از اشخاص مهم و نگهبانی از جمله ماموریت‌هایی هستند که به دست او سپرده می‌شوند. در یکی از همین ماموریت‌ها، کیریو توسط گروهی ناشناخته مورد حمله قرار می‌گرد و با لو رفتن هویتش بدین صورت یکبار دیگر پای او به دنیای یاکوزا و فساد باز می‌شود. در خصوص کلیت داستان می توان از دو بعد مثبت و منفی به نقد و بررسی آن پرداخت. اول به سراغ قسمت مثبت داستان برویم. یکی از موارد آزاردهنده که از نسخه سوم تا پایان نسخه ششم گریبان گیر سری یاکوزا شده بود نقش پررنگ هاروکا در جهت دادن به داستان و سرنوشت کیریو بود. به نحوی که شخصیت کیریو عملا در چند نسخه اخیر تنها به دنبال نجات جان هاروکا با نیمی از گروه های یاکوزا درگیر شده بود و چندین بار تا پای مرگ هم پیش رفت و حتی پایان نسخه ششم به نحوی بود که این شخصیت به رستگاری نرسید و در عمل خود را قربانی برای نجات جان هاروکا کرد. خوشبختانه در این نسخه دیگر کمتر شاهد این موارد هستیم و داستان همانند دو نسخه اول و زیرو بیشتر حول محور شخصیت کیریو و تصمیمات شخصی او دنبال می‌شود. علاوه بر این سازندگان به شدت سعی کرده‌اند تا وقایع مهم شماره‌های قبل را در قالب ایستراگ و یا فلش‌بک در بخش‌های مختلف بازی قرار دهند تا هر چه بیشتر خاطرات خوب نسخه‌های قبل برای طرفداران این سری زنده شود. در کنار کیریو، برای اولین بار شاهد معرفی یک شخصیت مونث با شخصیت پردازی قابل قبول در این نسخه هستیم. شخصیت Akame شخصیت جالب و جدیدی است که به عنوان یکی از شخصیت‌های به یادماندنی در این شماره نقش پررنگی را ایفا می‌کند و از همان شروع بازی تبدیل به یکی از بهترین شخصیت‌های سری می‌شود.

 اما در بخش منفی ماجرا می‌توان به روند کند اتفاقات داستانی انتقاد کرد به خصوص در نیمه ابتدایی بازی که بازی ما را مجبور به انجام ماموریت‌های فرعی می‌کند و یا حتی می‌توان گفت دو چپتر ابتدایی بازی تا حد زیادی اضافه و تنها برای افزایش تایم داستانی بازی هستند. با این حال اگر از این موارد صرف نظر کنیم، با داستان به شدت بهتری نسبت به نسخه‌های چهارم تا ششم یا حتی نسخه‌های دوم و سوم طرف هستیم. داستانی که بیشتر در دل گروه‌های یاکوزایی در جریان است و مبارزات را به اوج خودش می‌رساند و با یک پایان تاثیر گذار به راحتی تبدیل به یکی از بهترین نسخه‌های سری می‌شود.




اگر دلتان برای مبارزات Beat em Up و خیابانی نسخه‌های قبل تنگ شده‌است، باید گفت استودیو RGG در این نسخه سنگ تمام گذاشته و با یکی از بهترین نسخه‌های سری یاکوزا در بخش مبارزات سر و کار داریم. به لطف انیمیشن‌های نرم و روان و حالت مبارزه جدید با نام «ایجنت» حالا مبارزات به شدت از سرعت و تنوع بالایی برخوردار هستند و یکی از بهترین بخش‌های بازی را شامل می‌شوند. کیریو در این شماره به لطف آموزش‌هایی که در طول سه سال گذشته آموخته حال می‌تواند از گجت‌ها و ابزار های مختلفی در طول مبارزات استفاده کند. به عنوان مثال او حالا دارای یک طناب است که می‌تواند دشمنان را از فواصل دور به سمت خودش کشیده و یا حتی با چرخش طناب بر روی هوا تعادل دشمنان را بر هم بزند. علاوه بر این او در این شماره می‌تواند از پهباد ها و سیگار های انفجاری در طول مبارزات استفاده کند. در کنار حالت ایجنت، حالت کلاسیک و تانک هم همچنان در دسترس است تا از فنون قدرتی و کند کیریو هم بدون بهره نباشیم. همه این موارد در کنار مبارزات به یادماندنی با شخصیت‌های مختلف کامل کننده این بخش هستند. علاوه بر شخصیت‌های جدید و رییس گروه‌های یاکوزایی که برای مبارزه در مقابل کیریو قرار می‌گیرند، در این شماره شاهد بازگشت چندین شخصیت قدیمی و مبارزات کلاسیک یاکوزایی هستیم. حتی سازندگان رینگ مبارزات را هم در این شماره بازگردانده‌اند و به لطف آن می‌توان با شخصیت‌هایی مثل ماجیما به مبارزه پرداخت.

 اگر تمام این موارد کافی نیستند بگذارید از سوپرایز پایانی سازندگان برای بخش مبارزات پرده برداری کنم. حال در این شماره امکان کنترل اکثر شخصیت‌های مهم سری یاکوزا در بخش مبارزات در رینگ در اختیار پلیر قرار می‌گیرد. از ماجیما گرفته تا کایتو که از سری جاجمنت در این نسخه حضور دارد و می‌توان در مبارزات از آن‌ها استفاده کرد. مبارزات داخل رینگ هم شامل مبارزات انفرادی و یا گروهی می‌شوند که از جذابیت به شدت بالایی برخودار اند.




هر چند محیط به یادماندنی کاماراچو در این شماره غایب است، اما در عوض ما شاهد بازگشت Sotenbori و محیطی جدیدی با نام قلعه که بر روی یک کشتی بزرگ ساخته شده، هستیم. قلعه در عمل همانند محیطی زیر زمینی عمل می‌کند که رینگ‌های مبارزه‌، کازینو ها و فساد در آن در جریان است و به عنوان یکی از محیط های جذاب این شماره مبارزات خوبی را در آن به مبارزه خواهیم پرداخت.

مینی‌گیم‌ها و ماموریت‌های فرعی بخش‌های مهمی هستند که سری یاکوزا با آن‌ها شناخته می‌شود. عنوان Gaiden با آن که در این دو بخش حرف جدیدی برای گفتن ندارد، اما چیزی هم کم نگذاشته و تقریبا شاهد بازگشت تمام ماموریت‌های فرعی پرطرفدار سری یاکوزا در این شماره هستیم. مواردی مانند گلف، دستگاه‌های آرکید، کلاب‌ها، کارییوکه، مسابقات Circuit Race، بیلیارد و… از جمله مینی‌گیم های موجود در این شماره هستند. ماموریت‌های فرعی هم با همان طنز همیشگی در این شماره در دسترس هستند و همچنان شاهد داستان های بعضا طنز و آموزنده در آن‌ها هستیم. در بعد فنی و بصری عنوان Gaiden با کمترین تغییری نسبت به نسخه هفتم توسعه پیدا کرده و می‌توان گفت هیچ‌گونه پیشرفت قابل ذکری در این بخش‌ها به چشم نمی‌خورد.




نتیجه‌گیری:

بازی Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name به خوبی توانسته یک‌بار دیگر میزبان کیریو و مبارزات Beat em Up سری یاکوزا باشد. به بیان دیگر می‌توان گفت این همان داستانی بود که از نسخه ششم انتظار داشتیم و عنوان Gaiden به خوبی توانسته در طول پنج چپتر خودش تمام وقایع بین نسخه‌های زیرو تا شش را به صورت کامل جمع بندی کند و همچنین زمینه‌ساز خوبی برای بازگشت کیریو به عنوان Like a Dragon: Infinite Wealth در آینده باشد. در بخش مبارزات هم با یکی از بهترین نسخه‌های یاکوزا طرف هستیم و استودیو RGG به خوبی از تمام تجربیات گذشته خود برای توسعه این عنوان استفاده کرده‌ است. تنها شاید بتوان تنها از روند کند دو چپتر اول و اجبار به انجام ماموریت‌های فرعی در کنار عدم طراحی مینی‌گیم‌های جدید در این عنوان ایراد گرفت اما با این حال قطعا می‌توان تجربه این عنوان را به تمام طرفداران سری یاکوزا توصیه کرد.

امتیاز بازی‌سنتر – 8.5

8.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: داستانی به شدت درگیر کننده از دل گروه های یاکوزایی و یک جمع بندی قابل قبول برای نسخه های اول تا ششم سری معرفی شخصیت Akame مبارزات به شدت نفس‌گیر و استایل جدید مبارزات با نام ایجنت نقاط ضعف: شروع کند و اضافه در دو چپتر ابتدایی اجبار به انجام بعضی از ماموریت های فرعی برای پیشبرد داستان عدم طراحی مینی گیم های جدید این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم Xbox Series S/X بررسی شده است

User Rating: 4.85 ( 3 votes)

source

توسط bazaksara.ir